تاثیر برنامه کاربردی مبتنی بر تلفن هوشمند بر آگاهی بیماران مبتلا به آسم از فعالیت های خودمراقبتی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 782

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCMIMED02_010

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

Abstract:

مقدمه:یک راه حل موثر برای کاهش آسیب ها و هزینه های ناشی از بیماری آسم، مراقبت بیشتر توسط خود بیمار است. لذا، آموزش خودمراقبتی در درمان آسم بسیار ضروری است. مداخلات مبتنی بر فنآوری سلامت همراه مانند برنامه های کاربردی تلفن همراه، پتانسیل خوبی به منظور ارتقاء خودمراقبتی از طریق ارایه پشتیبانی هایی (اطلاعات، آموزش، یادآورها، و غیره) برای تغییر رفتار دارند. به همین منظور هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر برنامه کاربردی مبتنی بر تلفن هوشمند بر آگاهی بیماران مبتلا به آسم از فعالیت های خودمراقبتی است. روش بررسی:این پژوهش مداخله ای با طرح پیش آزمون پس آزمون بر روی - 30 بیمار مبتلا به آسم به روش نمونه گیری در دسترس در شهرستان کاشان در سال 1396 انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخت های شامل سوالاتی پیرامون آگاهی بیماران مبتلا به آسم از فعالیت های خودمراقبتی بود که پس از تایید روایی و پایایی و با اخذ رضایت آگاهانه در میان بیماران توزیع شد. بعد از تکمیل پرسشنامه پیش آزمون، برنامه کاربردی بر روی تلفن همراه بیماران نصب و شرح مختصری از نحوه استفاده از آن به کاربران داده شد. پس از طی یک ماه مجددا همان پرسشنامه توسط نمونه ها تکمیل گردید. برای تحلیل سوالات پرسشنامه آگاهی سنجی، میانگین نمرات در دو مرحله قبل و بعد از استفاده از نرم افزار از طریق نرم افزار آماری SPSS محاسبه و در گام بعدی برای بررسی معنی دار بودن تاثیر استفاده از برنامه کاربردی، از آزمون ناپارامتریک ویلکاکسون استفاده شد. یافته ها:تعداد زنان و مردان مبتلا به آسم شرکت کننده در این مطالعه هر کدام 15 نفر بود. 60 % بیماران دارای مدت زمان ابتلا به آسم 4 سال و کمتر بودند. 50 % بیماران شدت آسم از نوع پایدار خفیف داشتند. 90 % از بیماران سطح تحصیلات کمتر از لیسانس داشتند. 63/3% بیماران دارای سن 30 سال و بیشتر از آن بودند. براساس نتایج مطالعه در مرحله قبل از مداخله میانگین نمرات آگاهی برابر با 2/43±0/95 و بعد از مداخله برابر با 4/18±0/56 بود که آزمون آماری نشان داد این افزایش معنی دار بود. P<0/0001 نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده تاثیر مثبت مداخله آموزشی از طریق تلفن هوشمند بر آگاهی از فعالیت های خودمراقبتی در بیماران مبتلا به آسم می باشد. لذا استفاده از برنامه های کاربردی مبتنی بر تلفن هوشمند به عنوان یکی از روش های انتقال مطالب آموزشی جهت کمک به بیماران مبتلا به آسم برای ارتقاء آگهی مهارت های خودمراقبتی توصیه می شود.

Authors

احسان نبوتی

گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

مهرداد فرزندی پور

گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

ریحانه السادات شریف

گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

شیما انوری تفتی

گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.