سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثرات اقتصادی ، اجتماعی خشکسالی بر کشاورزی در استان اصفهان

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,198

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCMWC01_038

Index date: 12 November 2009

اثرات اقتصادی ، اجتماعی خشکسالی بر کشاورزی در استان اصفهان abstract

کشاورزی در برگیرنده مجموعه ای از فعالیتهای اقتصادی است که هدف از آن، تهیه نیازهای غذایی جامعه و تولید مواد اولیه کشاورزی برای دیگر بخشهای تولیدی از جمهل صنعت است رشد جمعیت و نیاز به افزایش تولیدات کشاورزی جهت برآوردن نیازهای غذایی و همچنین مواد اولیه مورد نیاز صنعت لزوم توجه روزافزون به بخش کشاورزی و رفع مشکلات آن را بیش از پیش آشکار می نماید. آب به عنوان عنصر حیاتی کارساز و تعیین کننده می تواند پدیده های دیگر را در عرصه های مختلف زندگی متاثر سازد حتی می تواند حیات و زندگی را با مخاطره جدی مواجه سازد کاهش تولید وخامت اوضاع اقتصادی کشاورزیان و دامداران، افزایش نرخ محصولات و انتقال اثرات ناخوشایند آن به مصرف کنندگان، از ملموس ترین نشانه های خشکسالی است. در استان اصفهان، کشبت بیشتر به صورت آبی انجام می گیرد به طوری که از 359069 هکتار زمین زیر کشت این استان در سال 1377 در حدود 333291 هکتار کشت آبی بوده است که نشان دهنده وابستگی شدید کشاورزی در این استان به آبهای زیرزمینی و آب رودخانه زاینده رود می باشد درچندسال اخیر براثر خشکسالی و کاهش نزولات جوی و افزایش گرمای هوا از یک طرف و همچنین وجود صنایع پرمصرف آبی در استان از طرف دیگر موجب کاهش میزان آب قابل استحصال برای کشاورزی شده است. دراین مقاله سعی می شود آثار خشکسالی بر تولید محصولات کشاوزی در استان اصفهان و آثار اقتصادی و اجتماعی ناشی ازآن بررسی گردد ازجمله : 1. کاهش سطح زیرکشت محصولات 2.کاهش عملکرد محصولات در واحد سطح 3. کاهش درامد کشاورزان در پایان نیز راهکارهایی از طریق برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت در جهت کاهش خسارات ناشی از خشکسالی ارائه می گردد.

اثرات اقتصادی ، اجتماعی خشکسالی بر کشاورزی در استان اصفهان Keywords:

اثرات اقتصادی ، اجتماعی خشکسالی بر کشاورزی در استان اصفهان authors

پریسا کرباسی

کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- علیجانی، ب.، کاویانی، .، مبانی آب و هواشناسی، انتشارات ...
- شیروانی، ن.، بررسی گستره، بزرگی، فراوانی خشکسالیها در استان ...
خوش اخلاق، ر.، _ مدیریت اقتصادی منابع آب رودخانه زاینده ...
سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان اصفهان، معاونت آمار و اطلاعات، ...
سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان اصفهان، معاونت آمار و اطلاعات، ...
سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان اصفهان، معاونت آمار و اطلاعات، ...
سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان اصفهان، معاونت آمار و اطلاعات، ...
- سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان اصفهان، معاونت آمار و ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثرات اقتصادی ، اجتماعی خشکسالی بر کشاورزی در استان اصفهان" توسط پریسا کرباسی، کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی بررسی راهکارهای مقابله با بحران آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشکسالی، سطح زیرکشت، عملکرد محصول، درآمد. هستند. این مقاله در تاریخ 21 آبان 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4198 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشاورزی در برگیرنده مجموعه ای از فعالیتهای اقتصادی است که هدف از آن، تهیه نیازهای غذایی جامعه و تولید مواد اولیه کشاورزی برای دیگر بخشهای تولیدی از جمهل صنعت است رشد جمعیت و نیاز به افزایش تولیدات کشاورزی جهت برآوردن نیازهای غذایی و همچنین مواد اولیه مورد نیاز صنعت لزوم توجه روزافزون به بخش کشاورزی و رفع مشکلات آن را ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی و خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله اثرات اقتصادی ، اجتماعی خشکسالی بر کشاورزی در استان اصفهان با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.