سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

احیای آب بندانها؛ راهکاری برای مقابله با بحران خشکسالی درمناطق شمالی کشور

Publish Year: 1380
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,470

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCMWC01_073

Index date: 12 November 2009

احیای آب بندانها؛ راهکاری برای مقابله با بحران خشکسالی درمناطق شمالی کشور abstract

آب بندانها یا استخرهای سنتی ذخیره آب از دیرباز پشتوانه اصلی منابع آبی شالیزارهای مناطق شمالی کشور بوده و درمواقع خشکسالی بویژه در سالهای اخیر بعنوان یک جایگزین مناسب شبکه های آبیاری عمل نموده اند این استخرها که در فرهنگ گیلان و مازندران به سل ( Sal ) و یا نو (Nou) مشهورند، علاوه بر آبیاری مزارع برنج، از کاربردهای دیگری چون جمع آوری زه آبها، مخازن سیلگیر، استخرهای پرورش ماهی، استخرهای تفریحی و زیست محیطی برخوردارند. مالکیت این استخرها بصورت خصوصی و یا مشاء می باشد وسعت هر استخر با توجه به فیزیوگرافی محل، نوع کاربری و منابع آبی تامین کننده ان از 0/1 تا 500 هکتار متغیر بوده و عمق آنها نیز بطور متوسط یک متر است این استخرها به تعداد 1900 واحد و با وسعتی معادل 34000 هکتار در استانهای گیلان، مازندران ، و گلستان پراکنده بود که ظرفیت ذخیره آنها حدود 340 میلیون متر مکعب برآورد شده است. بررسی های موجود نشان میدهد که راندمان ذخیره آب بین 10 تا 50 درصد تغییر می کند.

احیای آب بندانها؛ راهکاری برای مقابله با بحران خشکسالی درمناطق شمالی کشور Keywords:

آب بندان ( استخر ذخیره اب) , بحران آب , مناطق شمالی کشور

احیای آب بندانها؛ راهکاری برای مقابله با بحران خشکسالی درمناطق شمالی کشور authors

کورش کمالی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری تهران

محمدحسین مهدیان

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
گروه پژوهشگران ایران، کتاب گیلان، جلد دوم، .1374 ...
شرکت خدمات مهندسی آب و خاک، شناسایی استخرهای ذخیره آب ...
کشاورز، کریم، گیلان، 160ص، .1347 ...
شهرداری رشت، گزارش مجموعه فرهنگی تفریحی استخر عینک رشت، .1376 ...
- سازمان آب منطقه ای استان گلستان، گزارش شناسایی منابع ...
سازمان آب منطقه ای استان مازندران، گزارش شناسایی آب بندانهای ...
_ B akhshipour, R. and Azizi, P., STORING and USING ...
There are almost 1900 ponds in Gilan, Mazandaran and Gollestan ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "احیای آب بندانها؛ راهکاری برای مقابله با بحران خشکسالی درمناطق شمالی کشور" توسط کورش کمالی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری تهران؛ محمدحسین مهدیان، استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری تهران نوشته شده و در سال 1380 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی بررسی راهکارهای مقابله با بحران آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب بندان ( استخر ذخیره اب)، بحران آب، مناطق شمالی کشور هستند. این مقاله در تاریخ 21 آبان 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1470 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب بندانها یا استخرهای سنتی ذخیره آب از دیرباز پشتوانه اصلی منابع آبی شالیزارهای مناطق شمالی کشور بوده و درمواقع خشکسالی بویژه در سالهای اخیر بعنوان یک جایگزین مناسب شبکه های آبیاری عمل نموده اند این استخرها که در فرهنگ گیلان و مازندران به سل ( Sal ) و یا نو (Nou) مشهورند، علاوه بر آبیاری مزارع برنج، از ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله احیای آب بندانها؛ راهکاری برای مقابله با بحران خشکسالی درمناطق شمالی کشور با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.