تاثیر پرستاری از دور بر پیامد های بیماری در مبتلایان به دیابت : مرور نظامند در ایران

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 931

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

KCRSMED01_060

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1397

Abstract:

زمینه و هدف: دیابت شایع ترین بیماری مزمن متابولیک در سراسر جهان است. و مراقبت از بیماری به پیگیری طولانی مدت نیاز دارد. تله نرسینگ یک روش مناسب به منظور ارایه مراقبت به این مددجویان محسوب می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پرستاری از دور بر پیامد های بیماری دیابت بصورت مرور نظامند انجام شد. مواد و روش ها: این مقاله یکمرور نظام مند در ایران باشد که با استفاده از کلیدواژه های پرستاری از راه دور، دیابت، پیگیری تلفنی از سال های 2000 تا 2017 در پایگاه های اطلاعاتی PubMed, Scopus, SID, Magiran ,googlescolar به جستجو پرداختیم و تعداد 20 مقاله براساس معیار ورود وخروج وارد مطالعه شدند.یافته ها: از بین 19 مقاله منتخب پس از بررسی ها درباره تاثیرات تله نرسینگ بر بهبود از بیماری در مبتلایان به دیابت مشخص شد؛ 6 مقاله اثر تله نرسینگ را روی آموزش خودمراقبتی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که بطورکلی تله نرسینگ اثرات مطلوبی بر ارتقاء ابعاد مختلف خود مراقبتی دارد، 4 مقاله تاثیر تله نرسینگ را بر روی پیروی از رژیم درمانی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که تله نرسینگ روشی اثربخش در تبعیت از رژیم درمانی است، 7 مقاله اثرات تله نرسینگ را بر شاخص های پراکیلینیکی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که تله نرسینگ موجب کاهش هموگلوبین گلیکوزیله، شاخص های تن سنجی و کاهش قند خون و چربی در مبتلایان به دیابت می شود و نیز در 2 مقاله تاثیر تله نرسینگ را روی کیفیت زندگی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که تله نرسینگ کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت را بهبود می بخشد. نتیجه گیری: با توجه به اثبات نقش موثر پرستاری از راه دور بر آموزش خود مراقبتی، رژیم درمانی، شاخص های پاراکینیکی، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نتیجه میگیریم که پرستاری از راه دور موجب ارتقا سطح زندگی بیماران دیابتی در کشور می شود.

Keywords:

پرستاری از راه دور , دیابت , ایران

Authors

مصطفی شیخ الطایفه

دکترای مدیریت اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، ایران.

حسین رنجبر

دکترای پرستاری، گروه پرستاری سلامت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

فایزه مهدی زاده

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، ایران.

فاطمه مهدی زاده

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، ایران.