سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدیریت هپاتیت C در زندانیان و برنامه کشوری کنترل آن

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 549
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MHC05_009

Index date: 20 January 2019

مدیریت هپاتیت C در زندانیان و برنامه کشوری کنترل آن abstract

هپاتیت C یکی از علل مهم نارسایی کبدی و پیوند کبد می باشد. عوامل شناخته شده این بیماری شامل دریافت خون و فرآورده های آلوده آن، اعتیاد تزریقی یا استنشاقی، رفتارهای پر خطر جنسی (شرکای جنسی متعدد، ابتلاء به بیماری های قابل انتقال جنسی، همجنس بازی) خالکوبی، استفاده از تیغ و سرنگ مشترک می باشد. علیرغم شیوع هپاتیت C به میزان % تا % در جمعیت عادی آمریکا، این میزان در معتادان تزریقی و زندانیان تا 80% گزارش شده است. مطالعات مختلف انجام شده در دنیا حاکی از آن است که در صد بسیار بالایی از زندانیان را مصررف کنندگان مواد مخدر تشکیل می دهند که عده ای از آنها معتادان تزریقی بوده و به این علت در معرض خطر ابتلاء به هپاتیت C قرار دارند و از طرف دیگر رفتارهای پر خطر همچون استفاده از تیغ و سرنگ مشترک، خالکوبی، ... در این گروه شایع می باشد. از طرفی 29% تا 43% افراد آلوده به هپاتیت C در آمریکا در سال 1997 سابقه زندان داشتند. مطالعات انجام شده در ایران در نواحی مختلف در مورد هپاتیت C در معتادان تزریقی از 11/3% در شهرکرد تا 88/9% در رشت، 80% در تهران، 60% در اصفهان، 56% در اراک، 35% در همدان و 64/8% در بندرعباس متغیر بوده است. یکی از دلایلی عمده اختلاف میزان آلودگی روش های تشخیصی مختلف بکار رفته بوده است. البته نوع روش های انتقال، سبک زندگی، نوع جرایم و رفتارهای پر خطر در هر نواحی مختلف می باشد که باید در استراتژی کنترل این بیماری باید در نظر گرفته شود. براساس اظهارات رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، جمهوری اسلامی ایران، برنامه حذف هپاتیت های ویروسی را تهیه کرده و بر این اساس دیده وری هپاتیت در زندانیان در حال اجرا می باشد. علاوه بر این با کمک سازمان زندان ها، واکسیناسیون هپاتیت B را در تمام زندان های کشور برای افراد 25 تا 40 ساله انجام می گردد. بیماریابی و درمان رایگان بیماری هپاتیت C نیز با مشارکت مرکز تحقیقات بیماری های کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی تهران در زندان ها انجام می شود. اما با توجه به گرانی این داروها و تعداد زیاد زندانیان، ادامه این کار مورد سوال است. با توجه به بالا بوده خطر ابتلا به هپاتیت C در زندانیان بخصوص زندانیان بند مواد مخدر و خطراتی که در درجه اول خانواده ایشان و در مقام بعدی کلیه افراد اجتماع را از جهت ابتلا پس از آزادی آنان از زندان تهدید می کند نیاز به یک پانل تخصصی در این مورد می باشد.

مدیریت هپاتیت C در زندانیان و برنامه کشوری کنترل آن authors

زهرا محتشم امیری

متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان

عنایت اله همایی راد

متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان

رضا جعفری شکیب

متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان

سید محمود رضوانی

متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان

مقاله فارسی "مدیریت هپاتیت C در زندانیان و برنامه کشوری کنترل آن" توسط زهرا محتشم امیری، متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ عنایت اله همایی راد، متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ رضا جعفری شکیب، متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ سید محمود رضوانی، متخصص پزشکی اجتماعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت و کنترل عفونت های منتقله از خون (پنجمین کنفرانس هپاتیت مشهد) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 دی 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 549 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هپاتیت C یکی از علل مهم نارسایی کبدی و پیوند کبد می باشد. عوامل شناخته شده این بیماری شامل دریافت خون و فرآورده های آلوده آن، اعتیاد تزریقی یا استنشاقی، رفتارهای پر خطر جنسی (شرکای جنسی متعدد، ابتلاء به بیماری های قابل انتقال جنسی، همجنس بازی) خالکوبی، استفاده از تیغ و سرنگ مشترک می باشد. علیرغم شیوع هپاتیت C به ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی هپاتیت طبقه بندی شده است.