سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ویژگی های مورفوکلیماتیک آبکندهای استان خراسان

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,988

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_081

Index date: 7 March 2006

بررسی ویژگی های مورفوکلیماتیک آبکندهای استان خراسان abstract

به منظور پیدا کردن راه حل های اصولی و علمی مهار و کنترل آبکندها، داشتن اطلاعات جامع و کامل ار خصوصیات خاک، نوع اقلیم، نوع کاربری و سایر ویژگی های آبکندها ، در مناطق مبتلا به فرسایش آبکندی ضروری است. با این اهداف، با استفاده از اطلاعات منابع ذیصلاح، عکس های هوایی، نظرات کارشناسی، مدیریت اجرایی آبخیزداری و استعلام از منابع مختلف، مناطق آبکندی استان خراسان و شناسایی و پس از بازدیدها و بررسی های صحرایی با استفاده از GPS محدوده گسترش آبکندها مشخص گردید . نقشه رقومی این محدوده ها در محیط Ilwis تهیه مساحت هر منطقه آبکندی محاسبه گردید. نقشه محدوده آبکندها با نقشه اقلیم تهیه شده به روش دومارتن گسترده منطبق و اقالیم مناطق آبکندی تعیین و به تفکیک اقلیم دسته بندی شدند. از مناطق آبکندی واقع در هر تااقلیم، دو آبکند معرف با دوتکرار تعیین گردید. خصوصیات مورفومتریک هر یک از آبکندهای انتخابی از قبیل شکل و پلان سر، پلان عمو.می، طول، عرض و عمق آبکند تعیین واندازه گیری شده وپرسشنامه مربوط به اطلاعات صحرایی از قبیل کاربری قدیم و جدید اراضی، خسارت وارده و علل ایجاد آن بر اساس شواهد صحرایی تهیه گردید. نمونه برداری خاک از افقهای قابل تشخیص سرآبکند 25% و 75% طول آبکند، از دیواره انجام و در آزمایشگاه مقادیر کمی پارامترهایی همچون اسیدیته، هدایت الکتریکی، درصد گچ، درصد آهک، درصد رس، درصد سیلت، درصد شن، بافت، کلر، درصد اشباع و کلاس پایداری تعیین شد. اطلاعات حاصل از این تحقیق نشان داد که عمده مناطق آبکندی استان خراسان در نواحی مسطح و تپه ماهورهای کم شیب شمالی و مرکزی که دارای اقلیم نیمه خشک سرد، خشک بیابانی سرد و نیمه خشک فرا سرد می باشند، قرار دارد. بیشترین سطح آبکندها با مساحت 18114 هکتار در اقلیم خشک بیابانی سرد و کمترین آن با مساحت 13739 هکتار در اقلیم نیمه خشک سرد واقع است. پلان عمومی آبکندها اکثرا شاخه ای یا سرشاخه ای و مقطع آنها U شکل می باشد. بافت خاک نمونه ها سبک تا متوسط و حداکثر نسبتا سنگین بوده و پایداری خاکدانه ها در کلاس یک می باشد. ریزدانه بودن بافت خاک و حساسیت زیاد و ذاتی آن به فرسایش، وجود املاح و تغییر کاربری از عوامل اصلی ایجاد آبکند در استان خراسان می باشد. زمین شناسی مناطق آبکندی از تشکیلات حساس به فرسایش از قبیل مارنها تشکیل شده که ریزدانه و توام با املاح می باشند.

بررسی ویژگی های مورفوکلیماتیک آبکندهای استان خراسان Keywords:

بررسی ویژگی های مورفوکلیماتیک آبکندهای استان خراسان authors

عبدالصالح رنگ آور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

حسن انگشتری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مجید صوفی

عضو هیات علمی و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- صوفی، م.، 1382. ایجاد و گسترش فرسایش آبکندی، اهمیت ...
- مقصودی، 01، 1377. استفاده از G.I.G. در آبخیزداری و ...
Baade, J.، 2000. Ephemeral gully erosion- concepts and consequences, International ...
Belyaev, V.R., 1998. Specific features of gully formation under different ...
Ezochi, J.I., 2000. The influence of runoff, lithology and Water ...
Poesen, J.. K. Vandaele and B. Wesemael, 1998. Gully erosion: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ویژگی های مورفوکلیماتیک آبکندهای استان خراسان" توسط عبدالصالح رنگ آور، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی؛ حسن انگشتری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی؛ مجید صوفی، عضو هیات علمی و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فرسایش خاک ، خراسان ، مورفوکلیماتیک هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1988 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور پیدا کردن راه حل های اصولی و علمی مهار و کنترل آبکندها، داشتن اطلاعات جامع و کامل ار خصوصیات خاک، نوع اقلیم، نوع کاربری و سایر ویژگی های آبکندها ، در مناطق مبتلا به فرسایش آبکندی ضروری است. با این اهداف، با استفاده از اطلاعات منابع ذیصلاح، عکس های هوایی، نظرات کارشناسی، مدیریت اجرایی آبخیزداری و استعلام از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ویژگی های مورفوکلیماتیک آبکندهای استان خراسان با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.