سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش پوشش گیاهی در کنترل فرسایش خندقی

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,384

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_085

Index date: 7 March 2006

نقش پوشش گیاهی در کنترل فرسایش خندقی abstract

فرسایش خندقی در اراضی لسی استان گلستان از فرسایشهای مهم آبی در این اراضی محسوب می شود بطوریکه میتوان آن را از عوامل مهم نابودی خاکهای غنی لس در منطقه دانست. از طرفی، اگر به بار رسوبی حمل شده توسط رودخانه های مهم استان (گرگانرود و اترک) توجه شود بوضوح مشاهده می گردد که ذرات رس و سیلت بحدی زیاد است که ظاهر آن را در فصولی که حجم آب آن افرایش یافته بصورت جریانی از گل مشاهده می گردد. این حجم رسوب با وارد شدن به مخزن سدها، کانالهای آبیاری و استخرهای پرورش ماهی در منطقه مشکلات زیادی را ایجاد می کند. مدیریت صحیح اراضی لسی منطقه می تواند نقش بسزایی در کاهش حجم رسوب انتقالی رودخانه های منطقه که از بسترهای لسی سرچشمه گرفته و یا عبور می کنند داشته باشد. در این راستا به نقش پوشش گیاهی احیا شده بوسیله قرق اراضی اشاره میشود که بر روی دامنه ای از تپه های لسی منطقه اینچه برون درشمال گرگان انجام شده است. تپه های موجود در منطقه اینچه برون که آنها را به عنوان تپه های لسی معرفی نموده اند. منشا پیدایش دریاچه هایی در منطقه شده اند که هم اکنون آنها را به عنوان تالابهای بین المللی مورد حمایت قرار داده اند. این تپه ها با اینکه در منطقه ای شور واقع شده اند بعلت داشتن ارتفاع نسبت به اراضی پست و شور منطقه محدودیت شوری آنها را نداشته و شرایط برای استقرار نباتات بیشماری را دارا می باشند ولی از آنجایی که محل مناسبی برای اسکان دامداران منطقه هستند. در فصول چرا توسط تعداد بیشماری دام مورد چرا قرار می گیرند و شدت چرا به اندازه ای است که کاهش شدید پوشش گیاهی آن را سبب شده است. برای این منظور سطحی حدود 14 هکتار در منطقه توسط سیم خاردار وپایه های نبشی قرق گردید وتعداد 5 خندق در آن انتخاب شد. فرآیند رشد راس خندقها، مقاومت سطحی خاک، درصد رطوبت حجمی خاک سطحی و تنوع گونه ای خندقهای قرق شده با تعداد 10 خندق در بیرون از منطقه قرق شده با همان شرایط بعنوان شاهد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از تحقیق نشان داد که قرق اراضی منجر به استقرار گونه های بسیاری در منطقه می شود بطوریکه اثری از آنها در منطقه خارج قرق مشاهده نمی شود. همینطور گسترش راس خندقها، مقاومت و درصد رطوبت حجمی خاک سطحی و تنوع گونه ای با احیا پوشش گیاهی حوضه آنها بطور معنی داری نسبت به خندقهای گروه شاهد بعد از گذشت 3 سال اختلاف داشته است.

نقش پوشش گیاهی در کنترل فرسایش خندقی Keywords:

نقش پوشش گیاهی در کنترل فرسایش خندقی authors

غلامرضا شاهینی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- احمدی، .، 1374. ژئومرفولوژی کاربردی، ج اول (فرسایش آبی) ...
- امینی، آ. و ع. نجفی نژاد، 1377. نقش لس ...
- رفاهی، ح. ق.، 1375. فرسایش آبی و کنترل آن، ...
- شاهینی، غ. ر.، 1378. مروری بر فرسایش خندقی در ...
- قدیری، ح.، 1372. حفاظت خاک، ترجمه - انتشارات دانشگاه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقش پوشش گیاهی در کنترل فرسایش خندقی" توسط غلامرضا شاهینی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پوشش گیاهی ، فرسایش آبکندی ، استان گلستان ، خاکهای لسی هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4384 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فرسایش خندقی در اراضی لسی استان گلستان از فرسایشهای مهم آبی در این اراضی محسوب می شود بطوریکه میتوان آن را از عوامل مهم نابودی خاکهای غنی لس در منطقه دانست. از طرفی، اگر به بار رسوبی حمل شده توسط رودخانه های مهم استان (گرگانرود و اترک) توجه شود بوضوح مشاهده می گردد که ذرات رس و سیلت بحدی زیاد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش پوشش گیاهی در کنترل فرسایش خندقی با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.