سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رابطه بین بارندگی فصلی و پدیده های هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,510

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_089

Index date: 7 March 2006

بررسی رابطه بین بارندگی فصلی و پدیده های هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه abstract

حوزه دریاچه ارومیه به دلیل منابع آب و محیط زیست یکی از مناطق با ارزش کشور ایران به حساب می آید. در این حوزه بیشترین بارندگی مربوط به فصل بهار، پاییز وزمستان است. با توجه به این که این حوزه از نظر اقلیمی نیمه خشک محسوب می شود، تعیین ارتباط بارندگی ها با پدیده ها برای برنامه ریزی منابع آب مخصوصا خشکسالی ها و جلوگیری از خسارات آن نقش مهمی دارد. از میان ایستگاه های بارندگی در حوزه، تعداد 18 ایستگاه که آمار بارندگی آنها بیش از 35 سال بود، انتخاب و بارندگی آنها با شاخص های اقلیمی مقایسه شد. در این مقاله تاثیر این پدیده های اقلیمی بر بارندگی حوزه دریاچه ارومیه مورد تحقیق قرار گرفت. در این تحقیق روشی ارائه شده است که تاثیر پدیده های اقلیمی را بهتر مشخص می کند. در این روش فاز مثبت و یا منفی یکی از شاخص ها در یک فصل خاص در نظر گرفته می شود، و سپس ارتباط همزمان آن و بقیه شاخص ها با بارندگی بررسی می شود. نتایج بدست آمده نشان میدهد هرگاه از ترکیب همزمان دو شاخص استفاده شود، همبستگی بیشترین بین بارندگی و شاخص ها حاصل می گردد. همچنین، نتایج این تحقیق نشان میدهدکه بارندگی پاییزه بیشتر تحت تاثیر IOSI (نوسانات جنوبی اقیانوس آرام) و بارندگی زمستانه بیشتر تحت تاثیر شاخص NAO (نوسانات شمال اقیانوس اطلس) است.

بررسی رابطه بین بارندگی فصلی و پدیده های هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه Keywords:

بررسی رابطه بین بارندگی فصلی و پدیده های هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه authors

احمد فاتحی مرج

دانشجوی دکتری مدیریت منابع آب دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین

علیرضا برهانی داریان

استادیار گروه منابع آب دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمدحسین مهدیان

استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خلیلی، ع.، س. حجام و پ. ایران‌نژاد، 1370. وزارت نیرو، ...
ناظم‌السادات، م.ج.، 1380. آیا باران می بارد؟ خشکسالی ژ بارندگی ...
وزارت نیرو، 1375. بولتن وضعیت منابع آب کشور، شماره 12 ...
Baethgen, W.E.B.., 2000. El Nino and La Nina Impact in ...
Cordery, I. and M. McCall, 2000. A method for forecasting ...
Hughes, B.L. and A.M. Saunders, 2001. European drought climatology and ...
Nicholson, S.E., 2001. The relationship between El-Nino and drought, Journal ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی رابطه بین بارندگی فصلی و پدیده های هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه" توسط احمد فاتحی مرج، دانشجوی دکتری مدیریت منابع آب دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین؛ علیرضا برهانی داریان، استادیار گروه منابع آب دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی؛ محمدحسین مهدیان، استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باندگی ، پدیده های هواشناسی ، خشکسالی ، دریاچه ارومیه ، PDO, PNA, NAO, NINO3,4, NOI , SPI, SOI هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2510 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حوزه دریاچه ارومیه به دلیل منابع آب و محیط زیست یکی از مناطق با ارزش کشور ایران به حساب می آید. در این حوزه بیشترین بارندگی مربوط به فصل بهار، پاییز وزمستان است. با توجه به این که این حوزه از نظر اقلیمی نیمه خشک محسوب می شود، تعیین ارتباط بارندگی ها با پدیده ها برای برنامه ریزی منابع آب ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رابطه بین بارندگی فصلی و پدیده های هواشناسی در حوزه دریاچه ارومیه با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.