سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی روش تهیه نقشه اشکال فرسایش 25000:1 مطالعه موردی: حوزه آبخیز کن و سولقان

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,050

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_098

Index date: 7 March 2006

بررسی روش تهیه نقشه اشکال فرسایش 25000:1 مطالعه موردی: حوزه آبخیز کن و سولقان abstract

نقشه اشکال فرسایش در مطالعات فرسایش و رسوب به عنوان یکی از نقشه های پایه و بر اساس شواهخد شاهری فرسایش منطقه تهیه و ارایه می گردد. با توجه به گستردگی کشور و تنوع در شرایط آب و هوایی، فیزیوگرافی، زمین شناسی ، خاک شناسی ، کاربری و پوشش گیاهی، تفاوتهای بسیاری از نظر اشکال فرسایش اعم از سطحی، شیاری، خندقی، توده ای در مناطق مختلف ملاحظه می شود. جهت بررسی و مقایسه روش های مختلف تهیه نقشه اشکال فرسایش 1:250000 در مناطق کوهستانی ، یک مطالعه در حوزه رودخانه های کن و سولقان در شمال غربی شهر تهران انجام گرفت. در مرحله اول، با روی هم گذاری لایه های زمین شناسی، پوشش گیاهی و شیب: زمین شنسای، کاربری و شیب: حساسیت سنگها به فرسایش کابری و شیب، حساسیت سنگها فرسایش، کاربری و ارزیابی منابع و قابلیت اراضی، به ترتیب نقشه های واحد کاری 1 تا 4 تهیه گردید. در مرحله دوم ، 53 نقطه کنترل زمینی از نظر اشکال فرسایشی و شدت آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج موید آن بود که نقشه های واحد کاری 1، 2 و تاحدوددی 3، روش مناسبی جهت جداسازی واحدهای همگن از نظر اشکال فرسایش نیستند. در ضمن به دلیل به وجود آمدن تعداد واحدهای بسیار زیاد و یکسان بودن اشکال فرسایش و واحدهای مجاور، موجب صرف هزینه و نیروی کار زیاد می شوند. نقشه واحد کاری 4 باحداقل تعداد واحد بیشترین دقت را نشان داد. در 2 واحد از 6 واحد این نقشه ، 66/6 درصد و در 1 واحد، 85 درصد نقاط کنترلی دارای فرسایش مشابه بودند. در سه واحد دیگر، با کاربری کشاورزی و برونزدگی سنگی ، تقریبا اشکال فرسایش در تمام نقاط یکسان بود. به علاوه برخی ناهمگونی در اشکال فرسایش واحدها به دلیل نوع، عمق و خصوصیات خاک بود.

بررسی روش تهیه نقشه اشکال فرسایش 25000:1 مطالعه موردی: حوزه آبخیز کن و سولقان Keywords:

بررسی روش تهیه نقشه اشکال فرسایش 25000:1 مطالعه موردی: حوزه آبخیز کن و سولقان authors

علی محمدی ترکاشوند

دانشجوی دکتری خاکشناسی واحد علوم و تحقیقات و عضو هیئت علمی دانشگاه آزا

داود نیک کامی

استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

مهرداد اسفندیاری

دانشیار دانشگاه تهران و واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حبیبی، .، 1382. تیپهای گیاهی منطقه تهران، سازمان تحقیقات و ...
دفتر مطالعات و ارزیابی آبخیزها، 1379. طرح ملی تهیه نقشه ...
رفاهی، ح.، 1382. فرسایش آبی و کنترل آن، انتشارات دانشگاه ...
رهنما، ف.، 1381. طرح ملی تهیه نقشه سیمای فرسایش در ...
عبدی، ع. و ا. میرقاسمی، 1376. کاربرد سیستم های اطلاعات ...
فیض نیا، س.، 1374. مقاومت سنگها در مقابل فرسایش در ...
گلابایی، ح.، 1375. تعیین نقاط حساس به فرسایش در زیر ...
Boardman, J., A.J. Parson, R. Holland, P.J. Holme and Washington, ...
Cornell University, 1996. Glossary: Minimum legible delineation, Manual of concepts ...
Flugel, W.A., M. Marker, S. Moretti, G. Rodolfi and H. ...
Mahler, P.J., 1979 Manual of land classification for irrigation, Soil ...
Millington, A.C., 1986. Reconnais sance scale mapping using a simple ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی روش تهیه نقشه اشکال فرسایش 25000:1 مطالعه موردی: حوزه آبخیز کن و سولقان" توسط علی محمدی ترکاشوند، دانشجوی دکتری خاکشناسی واحد علوم و تحقیقات و عضو هیئت علمی دانشگاه آزا؛ داود نیک کامی، استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری؛ مهرداد اسفندیاری، دانشیار دانشگاه تهران و واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نقشه فرسایش ، اشکال فرسایش ، تهران هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6050 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقشه اشکال فرسایش در مطالعات فرسایش و رسوب به عنوان یکی از نقشه های پایه و بر اساس شواهخد شاهری فرسایش منطقه تهیه و ارایه می گردد. با توجه به گستردگی کشور و تنوع در شرایط آب و هوایی، فیزیوگرافی، زمین شناسی ، خاک شناسی ، کاربری و پوشش گیاهی، تفاوتهای بسیاری از نظر اشکال فرسایش اعم از سطحی، شیاری، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی روش تهیه نقشه اشکال فرسایش 25000:1 مطالعه موردی: حوزه آبخیز کن و سولقان با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.