سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تغییرات کیفی آبهای سطحی و زیر زمینی استان زنجان

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,467

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_127

Index date: 7 March 2006

بررسی تغییرات کیفی آبهای سطحی و زیر زمینی استان زنجان abstract

آبها در مناطق خشک و نیمه خشک دارای مقدار زیادی املاح محلول هستند که مقدار جزئی آن نیازهای گیاهان را تامین نموده و مابقی در خاک انباشته می گردند. در صورتیکه تدبیری در این باره اندیشیده نشود با گذشته زمان باعث شور شدن اراضی گردیده و آنها را از حیز انتفاع خارج می سازد. بنابراین بررسی وضعیت آبهای سطحی و زیرزمینی از نظر شضوری و قلیائیت و میزان عناصر سمی جهت جلوگیری از خسارتی که به کشاورزی و محیط زیست وارد میشود بایستیی مورد توجه قرار گیرد که در اینراستا این تحقیق انجام گرفته است. برای این منظور بر اساس تعداد شهرستانهای استان وسطح حوزه های آبریز تعداد 108 نمونه از آبهای سطحی و زیرزمینی بصورت تصادفی نمونه آب تهیه و با استفاده از روشهای متداول در موسسه تحقیقات خاک و آب کشور تجزیه گردیده و خصوصیات مختلف آن تعیین و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان دادکه مشکل عمده آبهای سطحی استان مشکل شوری بوده بوطریکه اکثر این آبها در کلاس سه و بالاتر قرار دارند که برای مصارف کشاورزی و شرب مسئله ساز هستند و از نظر عناصر بود و نیترات در محدوده آبهای بدون محدودیت تا محدودیت کم طبقه بندی می شوند. همچنین 44 درصد نمونه آبهای زیر زمینی مناسب برای کشاورزی و شرب بوده و 48 درصد دارای کیفیت متوسط و تنها 8 درصد در کلاسهای نامناسب قرار دارند که برای کشاورزی و شرب نامناسب می باشند و کلیه نمونه آبهای زیر زمینی نیز از نظر میزان بر و نیترات بدون محدودیت تا محدودیت کم ارزیابی می شوند.

بررسی تغییرات کیفی آبهای سطحی و زیر زمینی استان زنجان Keywords:

بررسی تغییرات کیفی آبهای سطحی و زیر زمینی استان زنجان authors

عباسعلی دماوندی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

علی کریمی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

محمد تکاسی

کارشناس ارشد سازمان آب استان زنجان

مهدی طاهری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بی‌نام، 1375. بولتن کمیسیون آب شماره 17، شورای پژوهشهای علمی ...
بی‌نام، 1378. استفاده از آب‌های شور و لب‌شور برای آبیاری، ...
بی‌نام، 1381. استفاده از آب‌های شور در کشاورزی پایدار، انتشارات ...
علیزاده، 01، 1377. کیفیت آب آبیاری. مشهد، آستان قدس رضوی، ...
مرکز تحقیقات منابع طبیعی واموردام استان زنجان، 1374. سیمای منابع ...
منصوری، م.ح.، 1363. کیفیت آب برای کشاورزی، وزارت کشاورزی، سازمان ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تغییرات کیفی آبهای سطحی و زیر زمینی استان زنجان" توسط عباسعلی دماوندی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان؛ علی کریمی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان؛ محمد تکاسی، کارشناس ارشد سازمان آب استان زنجان؛ مهدی طاهری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب سطحی ، آب زیر زمینی ، کیفیت آب ، استان زنجان هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2467 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آبها در مناطق خشک و نیمه خشک دارای مقدار زیادی املاح محلول هستند که مقدار جزئی آن نیازهای گیاهان را تامین نموده و مابقی در خاک انباشته می گردند. در صورتیکه تدبیری در این باره اندیشیده نشود با گذشته زمان باعث شور شدن اراضی گردیده و آنها را از حیز انتفاع خارج می سازد. بنابراین بررسی وضعیت آبهای سطحی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تغییرات کیفی آبهای سطحی و زیر زمینی استان زنجان با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.