سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پایش خشکسالی در استان خراسان رضوی با استفاده از شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) و شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش (مطالعه موردی: شهرستان‌های مشهد و سبزوار)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,341

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATER02_144

Index date: 11 December 2009

پایش خشکسالی در استان خراسان رضوی با استفاده از شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) و شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش (مطالعه موردی: شهرستان‌های مشهد و سبزوار) abstract

خشکسالی پدیده‌ای بلند مدت اقلیمی است که مناطق وسیعی را تحت تاثیر خود قرار داده و سبب رکود شدید اکثر فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی می‌‌شود. جهت پایش و بررسی این پدیده روش‌های متعددی مطرح است، که در این میان روش‌هایی که مبتنی بر بارش بوده از دقت و صحت بیشتری برخوردار هستند زیرا که خشکسالی لزوما به علت کمبود بارش در یک دوره معین می‌باشد. در این بررسی داده‌های مربوط به بارندگی سالانه در یک دوره آماری 47 ساله از ایستگاه‌های سینوپتیک در شهرستان‌های مشهد و سبزوار در خراسان رضوی جمع‌آوری و جهت بررسی و پایش خشکسالی مورد مطالعه قرار گرفت. و به منظور تعیین کمی و تکفکیک سال‌های مرطوب، خشکسالی شدید، متوسط و خفیف و همچنین سال‌هایی با شرایط نرمال، از شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) و شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش استفاده گردید. نتایج حاصل از شاخص بارندگی استاندارد در شهرستان مشهد نشان داد که 15 سال از 47 سال دارای وضعیت اقلیمی مربوط به شرایط فوق‌العاده مرطوب و فوق‌العاده خشک بوده که به ترتیب در سال‌های 1982 و 1970 به وقوع پیوسته است. همچنین با استفاده از شاخص بارندگی استاندارد در شهرستان سبزوار مشخص گردید که 16 سال از 47 سال دارای وضعیت اقلیمی نرمال بوده که این مقدار با استفاده از شاخص کلاسه‌بندی بارش 19 سال برآورد گردید، و کمترین وضعیت اقلیمی مربوط به شرایط فوق‌العاده مرطوب و فوق‌العاده خشک که به ترتیب در سال‌های 1976 و 1965 اتفاق افتاده است. این نتایج همچنین حساسیت بالای شاخص SPI نسبت بارندگی را نشان می‌دهد.

پایش خشکسالی در استان خراسان رضوی با استفاده از شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) و شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش (مطالعه موردی: شهرستان‌های مشهد و سبزوار) Keywords:

پایش خشکسالی , شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) , شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش

پایش خشکسالی در استان خراسان رضوی با استفاده از شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) و شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش (مطالعه موردی: شهرستان‌های مشهد و سبزوار) authors

محسن پادیاب

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

رضا یاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

حسین شکیب

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسلامیان، س، مدرس، ر و س، سلطانی (1385). گروه بندی ...
شاخصهای آماری در استان زنجان " . مجموعه مقالات اولین ...
زارع‌ابیانه، ح. محبوبی، ع. و حیدری، م.، 1380. بررسی شاخص‌های ...
لشنی زند، م و تلوری، ع. (1383). بررسی خشکسالی اقلیمی ...
هدایتی‌دزفولی، ا. 1384. بررسی خشکسالی و روند آن در استان ...
یزدانی، م، خداقلی، م، چاووشی، س، وثفقیان، ب (1984). "بررسی ...
حسنی ها، ح، و ز، صالحی (1379) . "بررسی وضعیت ...
Palmer, W.c.1 96 _ .Meteorological drought.USWB , Res.paper No.45. ...
Tsakiris, G.& Vangelis, H., 2004. Towards a drought watch system ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پایش خشکسالی در استان خراسان رضوی با استفاده از شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) و شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش (مطالعه موردی: شهرستان‌های مشهد و سبزوار)" توسط محسن پادیاب، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ رضا یاری، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ حسین شکیب، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سراسری آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پایش خشکسالی، شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI)، شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش هستند. این مقاله در تاریخ 20 آذر 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1341 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خشکسالی پدیده‌ای بلند مدت اقلیمی است که مناطق وسیعی را تحت تاثیر خود قرار داده و سبب رکود شدید اکثر فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی می‌‌شود. جهت پایش و بررسی این پدیده روش‌های متعددی مطرح است، که در این میان روش‌هایی که مبتنی بر بارش بوده از دقت و صحت بیشتری برخوردار هستند زیرا که خشکسالی لزوما به علت کمبود بارش ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پایش خشکسالی در استان خراسان رضوی با استفاده از شاخص‌های بارندگی استاندارد (SPI) و شاخص کلاسه‌بندی دامنه بارش (مطالعه موردی: شهرستان‌های مشهد و سبزوار) با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.