سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و برآورد شاخص فرسایندگی باران با استفاده از پارامترهای بارندگی - منطقه بابلسر

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,891

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESNC03_167

Index date: 7 March 2006

بررسی و برآورد شاخص فرسایندگی باران با استفاده از پارامترهای بارندگی - منطقه بابلسر abstract

معادله جهانی فرسایش خاک (USLE) یکی از معادلات جهت برآورد فرسایش خاک می باشد. شاخص فرسایندگی باران (R) یکی از پارامترهای اصلی در این معادله می باشد و معروفترین روش جهت برآورد این شاخص روش ویشمایر است در این تحقیق ابتدا با استفاده از آمار باران سنج ثبات موجود در بابلسر با دوره آماری 31 ساله (1998-1966) انرژی جنبشی هر باران و سرانجام R هر باران به دست آمد . ازجمع R باران های سال، R سالانه برای بابلسر محاسبه و با توجه به آمار باران سنجی سالانه ایستگاه تصحیح شده است. با توجه به مقادیر R هر باران، R روزانه، ماهانه و سالانه روابطی بین آنها و پارامترهای بارندگی به دست آمد. بدین ترتیب در مناطقی که بارندگی آنها همانند بارندگی بابلسر است با در نظر گرفتن مشخصات اقلیمی و توپوگرافی، برای تخمین R هر باران و یا R سالانه می توان از معادلات بدست آمده، استفاده کرد. از آنجایی که میزان شاخص فرسایندگی درمناطق پر باران بیش از 1000 (Mj.mm/ha/hr/yr) می باشد، نتایج نشان داد که میزان این شاخص در منطقه بابلسر 1245/2 (Mj.mm/ha/hr/yr) می باشد.

بررسی و برآورد شاخص فرسایندگی باران با استفاده از پارامترهای بارندگی - منطقه بابلسر Keywords:

بررسی و برآورد شاخص فرسایندگی باران با استفاده از پارامترهای بارندگی - منطقه بابلسر authors

داوود قربانی پور

کارشناس ارشد آبخیزداری پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور

میرخلاق میرنیاء

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

سیدحسن احمدیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران

مرتضی دهقانی

کارشناس ارشد آبخیزداری پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مورگان، آر. پی‌سی، 1368. فرسایش و حفاظت خاک، ترجمه امین ...
هادسون، ن.، 1372، حفاظت خاک، ترجمه حسین قدیری، چاپ سوم، ...
Ateshian, J.K.H., 1974. Estimation of rainfall erosion index, J. Irrigation ...
Lal, R., 1976. Soil erosion on alfisols wester Nigeria, III. ...
Renard, K.G., 1975. Estimation of rainfall erosion index, J. Irrigation ...
Renard, K.G. and J.R. Freimund, 1993. Using montly precipitation data ...
Ulsaker, L.G. and Onstad, C.A., 1984. Relating rainfall erosivity factors ...
Wishmeier, W.H., 1959. A Rainfall erosion index for a universal ...
Wishmeier, W.H., 1978. Predicting rainfall erosion losses, a guide for ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و برآورد شاخص فرسایندگی باران با استفاده از پارامترهای بارندگی - منطقه بابلسر" توسط داوود قربانی پور، کارشناس ارشد آبخیزداری پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور؛ میرخلاق میرنیاء، استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس؛ سیدحسن احمدیان، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران؛ مرتضی دهقانی، کارشناس ارشد آبخیزداری پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش ملی فرسایش و رسوب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حداکثر شدت 30 دقیقه ای ، انرژی جنبشی ، شاخص فرسایندگی باران ، ویشمایر ، بابلسر هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2891 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معادله جهانی فرسایش خاک (USLE) یکی از معادلات جهت برآورد فرسایش خاک می باشد. شاخص فرسایندگی باران (R) یکی از پارامترهای اصلی در این معادله می باشد و معروفترین روش جهت برآورد این شاخص روش ویشمایر است در این تحقیق ابتدا با استفاده از آمار باران سنج ثبات موجود در بابلسر با دوره آماری 31 ساله (1998-1966) انرژی جنبشی هر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و برآورد شاخص فرسایندگی باران با استفاده از پارامترهای بارندگی - منطقه بابلسر با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.