ارزیابی کارآیی مصرف آب در کشت های بذری و نشایی ذرت علوفه ای تحت سامانه آبیاری بارانی

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 861

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCUIMWR06_027

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1398

Abstract:

در این تحقیق عملکرد ذرت علوفه ای و کارآیی مصرف آب تحت تاثیر دو روش نشاکاری و کشت بذری در دو تاریخ کشت و تحت سامانه های آبیاری بارانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحقیق در قالب سه آزمایش جداگانه طی دو سال انجام پذیرفت. هر آزمایش بر اساس اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نشاء ها در سینیهای نشاء پرورش یافتند. کشت بذری همزمان با انتقال نشاء به مزرعه در کرت های معیین انجام پذیرفت. صفاتی شامل عملکرد علوفهتر، خشک، میزان مصرف آب و کارآیی مصرف آب در پایان هر فصل زراعی اندازه گیری و محاسبه شدند. نتایج نشان داد که از نظر تولید علوفه تر، خشک و عملکرد بلال اختلافی مشاهده نشد. متوسط کارآیی مصرف آب در سامانه آبیاری بارانی برابر با 2/30 کیلوگرم بر متر مکعب بود. بیشترین کارآیی مصرف آب با 2/67 کیلوگرم بر مترمکعب به کشت نشائی در تاریخ کاشت اول تعلق داشت. در تاریخ کشت 15 تیر ماه، حدود 1065 متر مکعب در هکتار آب کمتری در مقایسه با تاریخ کاشت 15 خرداد ماه مصرف گردید. در روش نشاکاری عملکرد علوفه و بلال در مقایسه با کاشت بذری بیشتر بود. کارآیی مصرف آب در کاشت نشائی 14 درصد بیشتر از بذری بود .

Keywords:

کارآیی مصرف آب , زمان کاشت , کشت بذری و نشاکاری ذرت , عملکرد.

Authors

رحیم علیمحمدی نافچی

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران.

سیدجلیل نوربخشیان

بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران.