سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تبیین و نقد سه رویکرد تربیتی رایج به فضای مجازی بر اساس فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 961

This Paper With 11 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PESI09_102

Index date: 24 June 2019

تبیین و نقد سه رویکرد تربیتی رایج به فضای مجازی بر اساس فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران abstract

در جوامع معاصر، صاحبنظران تربیتی با توجه به مزایا و نکات مثبت ونیز چالش ها و خطرات واقعی استفاده از فضای مجازی کوشیده اند تا مواجهه ای تربیتی با این پدیده را دنبال نمایند. با مروری بر دیدگاه های رایج در این خصوص، می توان سه رویکرد تربیتی نسبتا متمایز را شناسایی نمود: 1- رویکرد پیشگیرانه (از خطرات تربیتی فضای مجازی) ،2 -رویکرد سالم سازی تربیتی فضای مجازی در دسترس و 3- رویکرد ارتقای سواد مجازی متربیان؛ البته به نظر می رسد در عین حال بین عموم صاحبنظران تربیتی توافق و اجماعی نسبت به لزوم استفاده ابزاری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام های تربیتی برای وصول به اهداف تربیتی مطلوب مشاهده می شود. با وجود لزوم اتخاذ رویکرد پیشگیرانه از آسیب های فضای مجازی و نیز تلاش برای سالم سازی حتی الامکان فضای سایبری در دسترس نسل جوان ، باید از این رویکردها به عنوان تدابیری لازم ولی موقت ومتناسب با مراحل اولیه تربیت (دوران کودکی و نوجوانی ) عبور کنیم و با توسعه رویکرد سواد سایبری و بازسازی مفهومی آن با الهام از آموزه های اسلامی ، به سمت زمینه سازی تربیتی جهت کسب شایستگی های لازم توسط متربیان برای درک واصلاح پیوسته موقعیت خود و دیگران در فضای سایبری براساس نظام معیار اسلامی حرکت نماییم . در نتیجه بایستی تربیت برای حضور فعال و دین مدارانه در فضای سایبری را به مثابه ساحتی متمایز و مهم ولی مغفول از تربیت اسلامی (به معنای تربیت بر اساس دین) در دوران معاصر به شمار آوریم.

تبیین و نقد سه رویکرد تربیتی رایج به فضای مجازی بر اساس فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران Keywords:

فضای مجازی(سایبری): مواجهه تربیتی , رویکردها / دین وفضای مجازی /حیات طیبه / تربیت برای حضور فعال متربیان در فضای مجازی(سایبری): چیستی و چرایی / فلسفه تربیت :رویکرد اسلامی

تبیین و نقد سه رویکرد تربیتی رایج به فضای مجازی بر اساس فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران authors

علی رضا صادقزاده قمصری

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

مقاله فارسی "تبیین و نقد سه رویکرد تربیتی رایج به فضای مجازی بر اساس فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران" توسط علی رضا صادقزاده قمصری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی نهمین همایش انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فضای مجازی(سایبری): مواجهه تربیتی؛رویکردها / دین وفضای مجازی /حیات طیبه / تربیت برای حضور فعال متربیان در فضای مجازی(سایبری): چیستی و چرایی / فلسفه تربیت :رویکرد اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 3 تیر 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 961 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در جوامع معاصر، صاحبنظران تربیتی با توجه به مزایا و نکات مثبت ونیز چالش ها و خطرات واقعی استفاده از فضای مجازی کوشیده اند تا مواجهه ای تربیتی با این پدیده را دنبال نمایند. با مروری بر دیدگاه های رایج در این خصوص، می توان سه رویکرد تربیتی نسبتا متمایز را شناسایی نمود: 1- رویکرد پیشگیرانه (از خطرات تربیتی فضای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تبیین و نقد سه رویکرد تربیتی رایج به فضای مجازی بر اساس فلسفه تربیت در جمهوری اسلامی ایران با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.