تاثیر سطوح مختلف پودر گل گاوزبان بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 392

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAP-19-4_016

تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1398

Abstract:

این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گل گاوزبان بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی اجرا شد. بدین منظور از 160 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و 10 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد (جیره پایه)، و تیمارهای 2، 3 و 4 به ترتیب شامل جیره پایه به همراه 500، 1000 و 2000 میلی گرم پودر گل گاوزبان به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بود. پرندگان تا سن 24 روزگی تحت شرایط یکسان پرورش و تغذیه شدند. از 25 روزگی جوجه ها روزانه هشت ساعت، از ساعت نه تا 17 در دمای 2±0C34 قرار گرفتند. نتایج این آزمایش نشان داد که پودر گل گاوزبان منجر به افزایش معنی دار افزایش وزن روزانه و کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی نسبت به تیمار شاهد شد (05/0> P). استفاده از 1000 میلی گرم پودر گل-گاوزبان باعث افزایش قابلیت هضم پروتئین به میزان 13/9 درصد نسبت به گروه شاهد شد (05/0> P). همچنین سطوح 500 و 2000 میلی گرم باعث افزایش معنی داری در قابلیت هضم ظاهری چربی نسبت به گروه شاهد و گروه 1000 میلی گرم شدند (05/0> P). استفاده از 1000 میلی گرم پودر گل گاوزبان در مقایسه با سایر گروه ها به طور معنی داری باعث کاهش نسبت هتروفیل به لنفوسیت، افزایش آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز، افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس و پانکراس شد (05/0> P). بنابراین استفاده از1000 میلی گرم پودر گل گاوزبان به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باعث بهبود عملکرد، افزایش قابلیت هضم ظاهری پروتئین و چربی خام و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی شد.

Authors

افسانه آزادی

دانش اموخته کارشناسی ارشد بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت

نعمت ضیائی

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه جیرفت، تخصص: تغذیه طیور

سید مهدی قریشی

دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :