سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و مقایسه مزایا و معایب سه روش تبدیل نفت خام سنگین به برش های سبک نفت خام (هیدروکراکینگ, هیدروپرسسینگ و هیدروکانورژن)

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,963

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CCES07_040

Index date: 8 August 2019

بررسی و مقایسه مزایا و معایب سه روش تبدیل نفت خام سنگین به برش های سبک نفت خام (هیدروکراکینگ, هیدروپرسسینگ و هیدروکانورژن) abstract

ارتقاء نفت خام و برش های سنگین نفتی، یکی از نیازهای همیشگی صنعت نفت می باشد و با توجه به افزایش تقاضا برای سوخت های پاک و سبک همزمان با کاهش ظرفیت مخازن نفتی سبک، این نیاز روز به روز بیشتر می گردد. فرآیندهای هیدروکراکینگ و کراکینگ کاتالیستی از جمله روش های ارتقای کیفیت نفت خام سنگین هستند، ولی این فرآیندها به دلیل نیاز به اعمال فشار بالا و با داشتن راندمان تولید کم و تولید محصولات با کیفیت پایین، هنوز هم بعنوان فرآیندهای پرسود شناخته نمی شوند. بسیاری از کاتالیست های فرآیند هیدروکراکینگ معمول که بر پایه فلزات بی اثر یا واسطه هستند، گران و سمی هستند و بعد از مدتی غیر فعال می شوند. در فرآیندهای کاتالیستی طول عمر کاتالیست در اثر آلودگی با فلزات سنگین و کک کاهش می یابد. در نتیجه فرآوری و احیاء کاتالیست می تواند بر توجیه اقتصادی فرآیند تاثیر گذار باشد. در فرآیندهای بدون حضور کاتالیست که اغلب با خروج کربن بصورت کک همراه است، 15 تا 25 % از اتم های کربن با تبدیل به کک و سوزاندن آن در محفظه احیاء هدر می رود. این مشکلات باعث می شود که نیازی جدی به فرآیندهای جدید بهبود کیفیت برای تبدیل هرچه بیشتر ته مانده های سنگین به محصولات سبکتر احساس شود. فرآیند نوین تبدیل هیدروژنی موسوم به هیدروکانورژن (Hydroconversion) یک ابتکار جدید برای رفع موانع موجود و تبدیل هر نوع از هیدروکربن های سنگین به محصولات سبک تر است. یکی از فرآیندهای نوین که می تواند به رفع این نیاز در آینده کمک کند هیدروکانورژن است. هیدروکانورژن در واقع یک نوع فرآیند هیدروکراکینگ کاتالیستی در حضورکاتالیست های پخش شده در ابعاد بسیار ریز و هیدروژن است که در مقیاس آزمایشگاهی در حال تحقیق است.

بررسی و مقایسه مزایا و معایب سه روش تبدیل نفت خام سنگین به برش های سبک نفت خام (هیدروکراکینگ, هیدروپرسسینگ و هیدروکانورژن) Keywords:

بررسی و مقایسه مزایا و معایب سه روش تبدیل نفت خام سنگین به برش های سبک نفت خام (هیدروکراکینگ, هیدروپرسسینگ و هیدروکانورژن) authors

حمید بکائیان

گروه مهندسی شیمی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فرهاد خراشه

دانشگاه صنعتی شریف دانشکده مهندسی شیمی و نفت

لیلا وفاجو

گروه مهندسی شیمی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مقاله فارسی "بررسی و مقایسه مزایا و معایب سه روش تبدیل نفت خام سنگین به برش های سبک نفت خام (هیدروکراکینگ, هیدروپرسسینگ و هیدروکانورژن)" توسط حمید بکائیان، گروه مهندسی شیمی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران؛ فرهاد خراشه، دانشگاه صنعتی شریف دانشکده مهندسی شیمی و نفت؛ لیلا وفاجو، گروه مهندسی شیمی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در علوم و مهندسی شیمی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارتقاء نفت خام، برش های سنگین نفتی، هیدروکراکینگ، کراکینگ کاتالیستی، هیدروکانورژن هستند. این مقاله در تاریخ 17 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4963 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ارتقاء نفت خام و برش های سنگین نفتی، یکی از نیازهای همیشگی صنعت نفت می باشد و با توجه به افزایش تقاضا برای سوخت های پاک و سبک همزمان با کاهش ظرفیت مخازن نفتی سبک، این نیاز روز به روز بیشتر می گردد. فرآیندهای هیدروکراکینگ و کراکینگ کاتالیستی از جمله روش های ارتقای کیفیت نفت خام سنگین هستند، ولی این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و مقایسه مزایا و معایب سه روش تبدیل نفت خام سنگین به برش های سبک نفت خام (هیدروکراکینگ, هیدروپرسسینگ و هیدروکانورژن) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.