نقس قارچ ریشه های آربوسکولار در تغییر شکل شیمیایی عناصر غذایی فسفر، پتاسیم و روی در خاک آهکی پس از برداشت گیاه ذرت
Publish place: The 6th Scientific Congress on the Development and Promotion of Agricultural Sciences and Natural Resources in Iran
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 437
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PDCONF06_126
تاریخ نمایه سازی: 18 مرداد 1398
Abstract:
قارچ ریشه آربوسکولار از همزیستی های مفید بین قارچ های شاخه گلومرومیکوتا با ریشه اکثر گیاهان است. این همزیستی از نظر اقتصادی و اکولوژیک مهم می باشد . به طور کلی در افزایش عملکرد، چرخه عناصر غذایی و همچنین مقاومت گیاهان در برابر تنشها، نقش کلیدی دارد. عناصر غذایی مورد بررسی در این مقاله روی، پتاسیم و فسفر می باشند که همگی عناصر ضروری و به ترتیب کم مصرف، پرمصرف و پرمصرف هستند که در شرایطی کمبود آنها در گیاهان شایع و دسترسی به فرم قابل جذب این عناصر در خاک محدود و وابسته به عوامل گوناگون می باشد. از آنجا که اکثر مطالعات بر روی عناصر در ارتباط با رشد گیاه و تغذیه بوده است، مطالعه ی شکلهای شیمیایی و تخمین پتانسیل زیست فراهمی این عناصر به خصوص در خاکهایی که با محدودیت مواجه هستند ضروری است. از این رو این مقاله به بررسی اثر قارچ ریشه آربسکولار بر شکلهای شیمیایی عناصر فسفر، پتاسیم و روی در خاک پس از برداشت گیاه ذرت در خاک آهکی، به صورت مروری بر چند پژوهش انجام شده در دانشگاه شیراز می پردازد.
Keywords:
Authors
مهدی زارعی
دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز