سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه و طبقه بندی نقش نمایه ها و طرح های بکار رفته روی پوشاک زنان در دوره ی صفوی (براساس نگاره های شاه طهماسب)

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 834

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCTAF01_001

Index date: 26 August 2019

مطالعه و طبقه بندی نقش نمایه ها و طرح های بکار رفته روی پوشاک زنان در دوره ی صفوی (براساس نگاره های شاه طهماسب) abstract

نقاشی ها علاوه بر آنکه جهت مستند ساختن البسه در دوره هایی که نمونه های کمی از آنها بر جای مانده اهمیت ویژه ای دارند، در نشان دادن چگونگی پوشیدن قسمت های گوناگون لباس ها نیز مفید فایده می باشند، چرا که لباس ایرانی متشکل از لایه های مفصل و اجزای گوناگون بوده است. تعبیر دقیق و اغلب صریحی که از لباس خانگی زنان شده حائز اهمیت است، چون که معمولا زنان در ملاعام مستور بوده و تعداد قلیلی از ناظران مستقیما قادر به توصیف لباس آنها شده اند. نقش نمایه های تصویر شده ی پوشاک زنان در دروه ی صفوی از دیدگاه هنرمند آن زمان در تصاویر بر جای مانده از شاهنامه ی شاه طهماسبی انعکاس یافته است. مطالعهی منابع مکتوب تاریخی و مقایسه ی تطبیقی نگاره های این شاهنامه ی یاد شده، نوشتاری به شیوه ی توصیفی تحلیلی را ارائه می دهد که در مسیر خویش به ابهامات زیر پاسخ می گوید. نقش نمایه های به کار رفته در پوشاک زنان عهد صفوی را به چه دسته هایی می توان دسته بندی کرد پوشش زنان تصویر شده در شاهنامه ی یاد شده از چه وجوهی قابل بررسی هستند نتایج حاصل از پژوهش نشان داده است که از نقوشی برای تزئین پوشاک زنان دوره ی صفوی استفاده شده است که بر گرفته از شرایط اقلیمی و فرهنگی حاکم بر زندگی مردم آن دوره است. البته مشخص شد که نقش نمایه های بکار رفته در این آثار، را می توان در دسته هایی همچون؛ گیاهی، حیوانی، هندسی و تزیینی جای داد.

مطالعه و طبقه بندی نقش نمایه ها و طرح های بکار رفته روی پوشاک زنان در دوره ی صفوی (براساس نگاره های شاه طهماسب) Keywords:

مطالعه و طبقه بندی نقش نمایه ها و طرح های بکار رفته روی پوشاک زنان در دوره ی صفوی (براساس نگاره های شاه طهماسب) authors

مریم بختیاری

کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس، تهران، ایران

سیاوش افراشته

استادیار، گروه مهندسی نساجی و پوشاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

مقاله فارسی "مطالعه و طبقه بندی نقش نمایه ها و طرح های بکار رفته روی پوشاک زنان در دوره ی صفوی (براساس نگاره های شاه طهماسب)" توسط مریم بختیاری، کارشناس ارشد طراحی پارچه و لباس، تهران، ایران؛ سیاوش افراشته، استادیار، گروه مهندسی نساجی و پوشاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی مهندسی نساجی، پوشاک و مد پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نقش نمایه، پوشاک، شاهنامه شاه طهماسبی، صفوی هستند. این مقاله در تاریخ 4 شهریور 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 834 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقاشی ها علاوه بر آنکه جهت مستند ساختن البسه در دوره هایی که نمونه های کمی از آنها بر جای مانده اهمیت ویژه ای دارند، در نشان دادن چگونگی پوشیدن قسمت های گوناگون لباس ها نیز مفید فایده می باشند، چرا که لباس ایرانی متشکل از لایه های مفصل و اجزای گوناگون بوده است. تعبیر دقیق و اغلب صریحی که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه و طبقه بندی نقش نمایه ها و طرح های بکار رفته روی پوشاک زنان در دوره ی صفوی (براساس نگاره های شاه طهماسب) با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.