عوامل موثر در آمادگی بیمارستانها برای مقابله با حوادث شیمیایی کدامند مرور نظام مند متون

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 686

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICHED09_102

تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1398

Abstract:

زمینه و هدف: رخداد حوادث شیمیایی غیره منتظره و با انبوه تلفات همراه است. از طرفی بیمارستانها اصلیترین مرکز بهداشتی درمانی و محل مراجعه مصدومین و آسیبدیدگان این نوع حوادث است. لذا وجود مدیریت برنامه آمادگی بیمارستانی در این شرایط مستلزم شناخت ابعاد و مولفه ها این حوادث است. هدف از این مطالعه، انجام مرور نظام مند مطالعات در خصوص شناخت عوامل موثر بر امادگی بیمارستانی در مواجه با حوادث شیمیائی بود. روش کار: مطالعه به صورت مرور نظاممند با استفاده از پروتکل RI MA در بانکهای اطلاعاتی بین المللی و ملی صورت گرفت. با توجه به استراتژی IC ، مقالات انتشار یافته به دو زبان انگلیسی و فارسی با استفاده از کلیدواژههای مرتبط جستجو گردید. پسازآنجام جستجو، مقالات نهایی با کمک چک لیست CA مورد ارزیابی کیفی قرار گرفت و عوامل موثر بر آمادگی بیمارستانها در حوادث شیمیایی به صورت نقلی ارائه گردید.یافته ها: نتیجه جستجو اولیه از 4 پایگاه علمی معتبر داخلی و خارجی شامل 548 سند بود که در بازبینی صورت گرفته، 523 مقاله از مطالعه خارج شد و از 25 سند مرتبط، درنهایت متن کامل 10 سند برای مطالعه انتخاب و محتوای آنها موردبررسی قرار گرفت. مهمترین مولفه های موثر بر آمادگی بیمارستان در حوادث شیمیایی در شش گروه: )1 برنامهریزی و سازماندهی، )2 تسهیلات سازه ایی، )3 دارو و تجهیزات، )4 هماهنگی و ارتباطات، )5 ایمنی و امنیت و )6 آموزش و تمرین طبقه بندی شد.نتیجه گیری: آمادگی مطلوب برای مقابله با حوادث شیمیایی ضمن همراستائی با برنامه کلی آمادگی بیمارستانی، مستلزم لحاظ شرایط و الزاماتی جون توجه به استانداردهای موردنیاز، توجه بیشتر به مولفه اقتصادی از نظر فراهمسازی شرایط و امکانات ویژه به لحاظ فضای فیزیکی و تسهیلاتی برای بیمارستان و داشتن تجهیزات و آموزشها به همراه مانور و تمرین است.

Authors

احمد عامریون

دکتری تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت سامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله (عج)، تهران، ایران، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیهاالله(عج) تهران، ایران.

حبیب ا... همتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجوئی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله (عج) تهران، ایران

علیرضا شهریاری

مرکز تحقیقات آسیبهای شیمیائی، پژوهشکده سیستم بیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بقیهاالله (عج)، تهران، ایران

مجتبی سپندی

مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله )عج(، تهران، ایران. گروه اپیدمیولوژی آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله )عج(، تهران، ایران.