اولویت بندی ایستگاه های مترو شهری به عنوان پناهگاه های زیرزمینی براساس اصول و ملاحظات پدافند غیرعامل (مطالعه موردی: 6 ایستگاه مرکزی خط 2 و 1 متروی تبریز)
Publish place: Inactive Defense Magazine، Vol: 9، Issue: 3
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 583
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SAPD-9-3_004
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1398
Abstract:
هدف اصلی این نوشتار تدوین راهنمای طراحی شهری برای مکانیابی پناهگاه های زیر زمینی شهری بر اساس معیارهای بهکار رفته در پدافند غیرعامل می باشد. امروزه پدافند غیرعامل در کنار پدافند عامل یکی از سامانه های تامین امنیت سکونتگاه ها است که مورد توجه دست اندرکاران شهری می باشد. پناهگاه های زیرزمینی به عنوان یکی از مصادیق عمده ی پدافند غیرعامل از جمله ی آنهاست. پناهگاه های زیرزمینی زمانی اهمیت خود را بیشتر نشان می دهند که ساختارهای زیر سطحی چون خطوط مترو و فضاهایی چون زیر زمین فروشگاه ها و مراکز خرید به عنوان عناصر موجود شهری در ساختار فضایی شهر تعریف شده باشند. بنابراین، این پژوهش بر اساس معیارهای پدافند غیرعامل تلاش می کند تا به مکانیابی مطلوب پناهگاه های زیرزمینی بر روی ایستگاه های مترو در مرکز شهر تبریز بپردازد. روش این پژوهش توصیفی- تحلیلی است و بر اساس هدف آن یک تحقیق کاربردی است. روش بهکار رفته در اولویت بندی و وزن دهی معیارها تکنیک دلفی و در اولویت بندی گزینه های انتخابی جهت استقرار مکان های مطلوب برای پناهگاه ها تکنیک AHP است. بر این اساس 5 معیار اصلی، از اصول پدافند غیرعامل، یعنی معیار دسترسی، معیار جمعیتی، معیار محیطی- طبیعی، معیار کالبدی و معیارعملکردی و مجموع 25 زیر معیار تدوین شد و در نهایت پس از مقایسه ایستگاه ها به عنوان محل پناهگاه ها بر روی ایستگاه های مرکزی خط 1 و 2 متروی تبریز، ایستگاه شماره ی 6 به عنوان ایستگاه مطلوب جهت استقرار پناهگاه بر روی خط 2 متروی تبریز انتخاب شد. در نهایت راهنمای طراحی شهری جهت استقرار مطلوب پناهگاه ها در کنار ساختارهای زیرسطحی تدوین شد.
Keywords:
Authors
فرشته حاجی کاظمی
دانشگاه آزاد تبریز
اکبر عبدالله زاده طرف
دانشگاه آزاد تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :