سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی عوارض زیست محیطی و تغذیه ای ناشی از عادت خاک خوری

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,007

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CEE04_865

Index date: 26 May 2010

بررسی عوارض زیست محیطی و تغذیه ای ناشی از عادت خاک خوری abstract

خاک خوری به عنوان یک عادت غیر قابل کنترل به خوردن خاک مانند رس و دیگر اجزاء خاک تعریف می شود که عمدتاً در برخی کشورهای فقیر و کم درآمد رایج است. خوردن خاک چه به صورت ارادی و چه غیر ارادی، یک سابقهٔ تاریخی طولانی دارد. تحقیقات نشان می دهد یک لایه رس غیر عادی مربوط به زمانهای ما قبل تاریخ در زامبیا کشف شده است که بیانگر خوردن رس توسط انسان است. همچنین گزارشات مشابهی از خوردن خاک توسط انسانها در اوایل قرن هجدهم در پرو و اواسط قرن نوزدهم در شمال سوئد وجود دارد. در ایران نیز از گذشته های دور، خاک خوری در بعضی از نوزادان و زنان باردار رویت شده که با خوردن مواد نشاسته دار جبران می شده است. بعنوان نمونه می توان به گزارشات موجود در خصوص شیوع قابل توجه بیماری های مرتبط با خاک خوری در مناطقی از استان فارس اشاره نمود که عوارض زیست محیطی و بهداشتی جدی را بدنبال داشته است. بطور کلی، کانیهای رس در خاک با دارا بودن ظرفیت تبادل کاتیونی بالا که به خوبی اشباع می شود، می تواند برخی از مواد معدنی و غذایی مورد نیاز بدن را آزاد و برخی عناصر مانند آهن، روی ، منگنز و مس را جذب کرده و مانع جذبشان توسط بدن شود. چنین فرایندی عمدتا باعث کمبود این عناصر و در نتیجه به عوارضی چون کوتاه قدی، کم خونی، هیپوگونادیسم، بزرگی کبد و طحال و نیز بیماریهای پوست می انجامد. بهر حال این پدیده قدمت 2000 ساله داشته و اثر شیمی خاک و محیط زیست بر سلامتی بشر صدها سال قبل در چین مورد تحقیق بوده است. دراین مقاله، سعی شده است به پدیده خاک خوری و ابعاد تغذیه ای و زیست محیطی آن در ایران و جهان که می تواند یک خطر جدی برای سلامتی انسان باشد، پرداخته شود.

بررسی عوارض زیست محیطی و تغذیه ای ناشی از عادت خاک خوری Keywords:

بررسی عوارض زیست محیطی و تغذیه ای ناشی از عادت خاک خوری authors

هادی قربانی

استادیار گروه آب و خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
زهرائی، نیره اعظم. ویتامین، انتشارات گلشن .1372، ...
محمدیها، حسن، عیسی بای بوردی، محمدجعفر ملکوتی و امین ملکوتی. ...
ملکوتی، امین. بررسی سطح سرمی روی (Zn) در دانشجویان پزشکی ...
ملکوتی، محمدجعفر. غنی سازی محصولات کشاورزی ضرورتی اکارناپذیر در افزایش ...
Anderson, R.A. Nutritional role of chromium. Science of the Total ...
Dominy, N. J., E. Davoust and M. Minekus, Adaptive function ...
Oliver, M. A.. Soil and human health: a review. Eur. ...
Oliver, M. A., Muir, K. R., Webster, R., Parkes, S. ...
Peak, R.T. Radon and geology: some observations, 186-194, 1987. ...
WHO, Trace Element in Human Nutrition and Health. World Health ...
Ronaghy, H. A., P. G. Moe and J. A Halsted, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی عوارض زیست محیطی و تغذیه ای ناشی از عادت خاک خوری" توسط هادی قربانی، استادیار گروه آب و خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خاک خوری، آهن، روی، کم خونی، محیط زیست هستند. این مقاله در تاریخ 5 خرداد 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4007 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خاک خوری به عنوان یک عادت غیر قابل کنترل به خوردن خاک مانند رس و دیگر اجزاء خاک تعریف می شود که عمدتاً در برخی کشورهای فقیر و کم درآمد رایج است. خوردن خاک چه به صورت ارادی و چه غیر ارادی، یک سابقهٔ تاریخی طولانی دارد. تحقیقات نشان می دهد یک لایه رس غیر عادی مربوط به زمانهای ما ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی عوارض زیست محیطی و تغذیه ای ناشی از عادت خاک خوری با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.