بررسی میزان آگاهی، خودکارآمدی و عملکرد پرستاران در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونت های بیمارستانی در مرکز آموزشی - درمانی شهدا قاین سال 1397

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 610

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AMSMED20_243

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1398

Abstract:

زمینه و هدف : یکی از مهمترین مشکلات بیمارستانها و مراکز درمانی عفونتهای بیمارستانی عفونتهایی می باشند که 48 تا 72 ساعت بعد از پذیرش بیمار در بیمارستان ایجاد میشوند که حدود یک سوم مرگ و میرها را در بیمارستانها به خود اختصاص میدهد عوامل متعددی با خطر بالای ابتلا به عفونتهای بیمارستانی در ارتباط هستند.. از جمله عوامل مداخله گری که می توان آنها را با درمان اصولی بیمار به حداقل رساند شامل مدت طولانی بستری شدن،استفاده نابجا از آنتی بیوتیک ها،استفاده نادرست از کاتترهای ساکشن،امتناع پرسنل مراقبت های بهداشتی از شستن دست ها و عدم استفاده از تکنیک های استریل در انجام رویه های درمانی هستند. لذا پژوهش حال حاضر با هدف سنجش میزان آگاهی، خودکارآمدی و عملکرد پرستاران در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی صورت پذیرفت. مواد و روشها : این مطالعه به صورت مقطعی تحلیلی بر روی 170 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان آموزشی درمانی شهدا قاین درسال 1397 انجام گردید.روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود . اطلاعات با استفاده از پرسشنامهای پایا و روا در خصوص سنجش آگاهی، خودکارآمدی و عملکرد پرستاران در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی جمع آوری شد. یافته ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 24 و آزمونهای آماری توصیفی تحلیلی و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه تحلیل شدند. یافته ها: میانگین نمره آگاهی در پرستاران 68/22 - 14/68 ، میانگین نمره عملکرد 73/21 - 9/29 ومیانگین نمره خودکارآمدی در حد متوسط با میانگین70/06 - 9/29 مشاهده شد. نتایج نشان میدهد که بین آگاهی و عملکرد و خودکارآمدی ارتباط معناداری وجود نداشت، ولی بین عملکرد و تاهل رابطه معناداری وجود داشت(.(p=0/02 همچنین نمره عملکرد با سن پرستاران رابطه آماری معناداری داشت(.(p=0/041 نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده نشان میدهد که با وجود خودکارآمدی متوسط، پرستاران آگاهی و عملکرد خوبی نسبت به پیشگیری عفونتهای بیمارستانی دارند. با توجه به نقش عمده پرستاران در کنترل عفونتهای بیمارستانی از مسئولین خواسته میشود در جهت افزایش بیشتر آگاهی و عملکرد پرستاران اقدامات لازم را انجام بدهند.

Authors

زهره برزگری اسفدن

عضو هئیت علمی،کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط،گروه بهداشت محیط، دانشکده پرستاری مامایی قاین، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند،بیرجند، ایران.

فاطمه سیدآبادی

دانشجوی پرستاری ،کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده پرستاری مامایی قاین،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند،ایران

تکتم موذنی

دانشجوی پرستاری ،کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده پرستاری مامایی قاین،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند،ایران

سیدسهیل اباذری

دانشجوی پرستاری ،کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشکده پرستاری مامایی قاین،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند،ایران