سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تطبیقی رصدخانه های علم و فناوری جهان و ارائه الگوی پیشنهادی

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,892

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MTIC04_167

Index date: 10 June 2010

مطالعه تطبیقی رصدخانه های علم و فناوری جهان و ارائه الگوی پیشنهادی abstract

در عصر حاضر با تحولات سریع و شتابان و افزایش حیرت آور پیچیدگی ها و نیز فضای رقابتی شدید از سایر اعصار تمایزمی یابد. ترکیب و تراکم این سه عامل تصمیم گیری و راهبری سازمان ها و شرکت ها را دشوار نموده است. تصمیم سازی در چنین جهانی مستلزم بینش عمیق نسبت به روند تحولات آینده است و تصمیماتی که بر اساس چنین بینشی اتخاذ گردد، از امکان موفقیت و رقابت پذیری بالاتری برخوردار خواهد بود. در واقع تحقق چنین بینشی مستلزم رصد روندهای علم، فناوری و نوآوری، شناسایی نشان گرهای ضعیف و بذرهای تغییر و شناسایی مسائل نوظهور می باشد. در این خصوص رصدخانه های علم و فناوری نقش مهمی در رصد و ارزیابی علم و فناوری و تحلیل سیاست گذاری در این حوزه ها، جمع آوری و پردازش ایده، تحلیل و پیش بینی روندهای علم و فناوری و نیز مشارکت در فرایند سیاست گذاری و تصمیم سازی ایفا می نمایند. این مقاله با مطالعه رصدخانه های علم و فناوری جهان به بررسی و ارزیابی ماموریت، اهداف، ساختار، نحوه تامین مالی، حوزه های فعالیت و نقش رصدخانه ها در تحلیل سیاست گذاری در این حوزه ها و مدیریت شبکه نخبگان و دیده بانان علم و فناوری می پردازد

مطالعه تطبیقی رصدخانه های علم و فناوری جهان و ارائه الگوی پیشنهادی Keywords:

مطالعه تطبیقی رصدخانه های علم و فناوری جهان و ارائه الگوی پیشنهادی authors

محمد واعظی نژاد

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و مدیر طرح رصدخانه علم و فناوری پارک علم و

حامد سروری

دانشجوی دکترای تاریخ دانشگاه تهران و سرپرست مرکز آینده پژوهی پارک علم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
گروه آینده اندیشی بنیاد توسعه فردا، (1384)، روشهای آینده پژوهی ...
I3] کورنیش، اداوارد، (1388)، آینده پژوهی پیشرفته: نگاهی ژرف به ...
I9] براون، ارنست، (1382)، ارزیابی و پیش بینی تکنولوژی، علیرضا ...
Mc Master , Mike, (1996). Foresight: Exploring the structure of ...
Unido: Technology Foresight Manual, (2005). United Nation Industrial Development Organization, ...
Technology Foresight for organization, (2003). TRAINING COURSE for Black Sea ...
Cornish, Edward, (2004). Futuring: The Exploration of Future, World Future ...
Bell, Wendel, (2003). Foundation of Futures Studies: History , Purposes ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه تطبیقی رصدخانه های علم و فناوری جهان و ارائه الگوی پیشنهادی" توسط محمد واعظی نژاد، کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و مدیر طرح رصدخانه علم و فناوری پارک علم و؛ حامد سروری، دانشجوی دکترای تاریخ دانشگاه تهران و سرپرست مرکز آینده پژوهی پارک علم نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس مدیریت تکنولوژی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آینده پژوهی، رصد فناوری، تحلیل روند، مدیریت فناوری، سیاست گذاری علم و فناوری هستند. این مقاله در تاریخ 20 خرداد 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3892 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در عصر حاضر با تحولات سریع و شتابان و افزایش حیرت آور پیچیدگی ها و نیز فضای رقابتی شدید از سایر اعصار تمایزمی یابد. ترکیب و تراکم این سه عامل تصمیم گیری و راهبری سازمان ها و شرکت ها را دشوار نموده است. تصمیم سازی در چنین جهانی مستلزم بینش عمیق نسبت به روند تحولات آینده است و تصمیماتی که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تطبیقی رصدخانه های علم و فناوری جهان و ارائه الگوی پیشنهادی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.