سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر استفاده از عصاره جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) و گیاه میموزا (Acacia mearnsii) در دباغی پوست ماهی خاویاری سیبری (Acipenser baerii)

Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 739

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JAPU-8-1_002

Index date: 3 November 2019

اثر استفاده از عصاره جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) و گیاه میموزا (Acacia mearnsii) در دباغی پوست ماهی خاویاری سیبری (Acipenser baerii) abstract

بهره برداری روزافزون از ذخایر آبزیان جهت استفاده بهینه از ضایعات شیلاتی مانند پوست ماهی و تولید فرآورده های جنبی از آن، فعالیت های گوناگونی را به خود اختصاص داده است که از این میان می توان به تهیه چرم از پوست آبزیان اشاره نمود. در این تحقیق اثر استفاده از عصاره جلبک اسپیرولینا و میموزا در روند تولید چرم از پوست ماهی خاویاری سیبری مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل تیمار A(دباغی با عصاره متانولی اسپیرولینا)، تیمار B( دباغی با عصاره آبی اسپیرولینا) و تیمار C ( دباغی با میموزا) بودند. آزمایشات انجام شده برای بررسی کیفیت چرم تولید شده شامل استحکام کشسانی، استحکام دوخت، ثبات سایشی،ثبات رنگ،مقاومت حرارتی و ثبات چسبندگی بودند.در تیمار A، پوست پس از گذراندن مراحل دباغی حالت فرسوده پیدا کرد و با انجام تست حرارتی ظاهر پوست جمع شده و تغییرات مشهودی داد که بیانگر عدم قدرت دباغ کنندگی عصاره متانولی جلبک بود. در تیمار B، پس از سپری شدن مراحل دباغی، با توجه به عدم پوسیدگی در ظاهر، نمونه جهت بررسی بیشتر قدرت دباغ کنندگی عصاره، تحتآزمایش مقاومت حرارتی قرار گرفت که همانند تیمار A ظاهر پوست کاملآ تغییر کرد و حالت چروکیدگی و جمع شدن بافت در اثر حرارت اتفاق افتاد.بهترین کیفیت در تیمار C مشاهده شد. به علت قدرت بالای دباغی گری گیاه میموزا، پوست کاملآ از حالت طبیعی خارج شده و به چرم تبدیل شد. این تیمار در ابتدا جهت اطمینان از دباغی کامل، تحت آزمون حرارتی قرار گرفت و سپس آزمایش های ذکر شده برای بررسی کیفیت چرم تولیدی انجام شد.

اثر استفاده از عصاره جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) و گیاه میموزا (Acacia mearnsii) در دباغی پوست ماهی خاویاری سیبری (Acipenser baerii) Keywords:

اثر استفاده از عصاره جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) و گیاه میموزا (Acacia mearnsii) در دباغی پوست ماهی خاویاری سیبری (Acipenser baerii) authors

معظمه کردجزی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

زهرا نهرکارون

گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

بهاره شعبان پور

گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید مهدی اجاق

گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان