سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آمایش سرزمین و توسعه پایدار از دیدگاه جغرافیای کاربردی

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,922

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESLAMSHAHRAMAYESH01_002

Index date: 12 July 2010

آمایش سرزمین و توسعه پایدار از دیدگاه جغرافیای کاربردی abstract

در دهه های اخیر جغرافیا دچار تغییر و تحولات اساسی از جغرافیای توصیفی به جغرافیای کاربردی بوده است و در این راستا مهمترین نقش آن ارائه خط مشی اصولی در آمایش سرزمین و توسعه پایدار به معنای واقعی می باشد. اهداف اصلی جغرافیای کاربردی ارائه مسیرهای منطقی در بهره گیری از منابع طبیعی وانسانی و توسعه مطلوب جامعه انسانی است جغرافیای کاربردی یک علم بین رشته ای می باشد و بیشترین ارتباط را با برنامه ریزی آمایش سرزمین و توسعه پایدار دارد. هدف آمایش سرزمین، توزیع بهینه جمعیت و فعالیت در سرزمین است، به گونه ای که هر منطقه متناسب با قابلیت ها، نیازها و موقعیت خود از طیف مناسبی از فعالیت های اقتصادی و اجتماعی برخوردار باشد و جمعیتی متناسب با توان و ظرفیت اقتصادی خود بپذیرد. به عبارت دیگر، هدف کلی آمایش سرزمین، سازماندهی فضا به منظور بهره وری مطلوب از سرزمین در مقیاس منطقه ای و استانی می باشد. برنامه ریزی توسعه پایدار نیز ابعاد مختلف اقتصادی- اجتماعی- کالبدی، زیست محیطی و سیاسی- مدیریتی را شامل می شود که در تمام محورهای برنامه ریزی آمایش سرزمین باید مورد توجه قرار گیرد که در مقاله حاضر راهبردهای جغرافیای کاربردی در شناخت آمایش سرزمین و توسعه پایدار از مفهوم تا عمل ارائه شده است.

آمایش سرزمین و توسعه پایدار از دیدگاه جغرافیای کاربردی Keywords:

آمایش سرزمین و توسعه پایدار از دیدگاه جغرافیای کاربردی authors

علیرضا استعلاجی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری)

مهناز الله قلی نژاد

دانشجوی کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آسایش، حسین، علیرضا استعلاجی(1381) اصول و روش‌های برنامه‌ریزی ناحیه‌ای (مدل‌ها، ...
استعلاجی، علیرضا(1387) نظریه های توسعه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری. ...
استعلاجی، علیرضا(1380) آشنایی با توسعه پایدار و یکپارچه، تهران: انتشارات ...
استعلاجی، علیرضا، عبدالرضا، مسلمی (1380)، آشنایی با مدیریت و برنامه‌ریزی ...
جاویدان، مجتبی، استعلاجی، علیرضا، (1385)، چارچوب روش شناسی مطالعات آمایش ...
دهقانیان، سیاوش (1375) اقتصاد اکولوژیک و اقتصاد کشاورزی ارگانیک. مشهد: ...
مرکز ملی آمایش سرزمین(1385) برنامه آمایش سرزمین، زاهدان: عاونت امور ...
مخدوم، مجید(1368) شالوده آمایش زمین، تهران: انتشارات دانشگاه تهران. ...
نصیری، حسین (1379) توسعه پایدار چشم انداز جهان سوم. تران: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آمایش سرزمین و توسعه پایدار از دیدگاه جغرافیای کاربردی" توسط علیرضا استعلاجی، دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری)؛ مهناز الله قلی نژاد، دانشجوی کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری) نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی فضای جغرافیایی ،رویکرد آمایشی ، مدیریت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آمایش سرزمین، توسعه پایدار، جغرافیای کاربردی ، منطقه، ناحیه، برنامه ریزی هستند. این مقاله در تاریخ 21 تیر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6922 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دهه های اخیر جغرافیا دچار تغییر و تحولات اساسی از جغرافیای توصیفی به جغرافیای کاربردی بوده است و در این راستا مهمترین نقش آن ارائه خط مشی اصولی در آمایش سرزمین و توسعه پایدار به معنای واقعی می باشد. اهداف اصلی جغرافیای کاربردی ارائه مسیرهای منطقی در بهره گیری از منابع طبیعی وانسانی و توسعه مطلوب جامعه انسانی است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آمایش سرزمین و توسعه پایدار از دیدگاه جغرافیای کاربردی با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.