امروزه
استارتاپ ها بسیار محبوب شده اند و شمار کارآفرینان روز به روز در حال افزایش است اما تعداد زیادی از این
استارتاپ ها نمی توانند موفق باشند (حسن و همکاران، 2019). بخش قابل توجهی از کارآفرینان در تلاش برای ایجاد یک تجارت نیازمند این هستند که عوامل موثر در موفقیت شرکت را بشناسند (کریشنا و همکاران، 2016).
استارتاپ ها در محیط ایزوله قرار ندارند و باید پیچیدگی های اکوسیستم صنعت را بشناسند و با آن سر و کار داشته باشند. اکوسیستمی که شامل همه شرکت ها و شریکانشان بعلاوه تامین کنندگان، مشتریان و رقبایشان است و زیرساخت های یک محیط پویای رقابتی را می سازند (پیکن، 2017).
SWOT (سوآت) ابزاری برای مشاهده عناصر استراتژیک از دیدگاه تحلیلی و رسیدن به توافق در مورد طبقه بندی (داخلی/خارجی) فراهم می کند (نویسویس و همکاران، 2004) در واقع، با استفاده از لیست کردن موضوعات مطلوب و یا نامطلوب داخلی و خارجی طراحان می توانند بهتر دریابند که نقاط قوت چگونه می توانند برای شناسایی فرصت های جدید به کار گرفته شوند و یا اینکه چگونه نقاط ضعف فرآیندها را کند و یا تهدیدها را بزرگتر می کنند (هلمس و نیکسون، 2010). مقاله پیش رو ضمن بررسی و تجمیع ماتریس سوآت پنج شرکت استارتاپی مستقر در پارک علم و فناوری خراسان شمالی به شناخت عوامل موثر در موفقیت
استارتاپ ها پرداخته است و در قسمت نتیجه گیری با نگاه به ماتریس سوآت و عوامل موفقیت پیشنهادات عملی به
استارتاپ ها را برای موفقیت هر چه بیشتر بیان کرده است.