عشق های مجازی Virtualloves

14 بهمن 1401 - خواندن 7 دقیقه - 995 بازدید

عشق های مجازی ؟

رابطه ها و عشق های مجازی که این روزها در انواع شبکه های اجتماعی رواج پیدا کرده است چه عاقبتی خواهند داشت ؟ !

 رابطه های عاشقانه مجازی ؟! پسر یا دختری را تصور کنید که دقیقا بر مبنای خیال از پشت دو مانیتور ، رشته های ارتباط با همدیگر را می تنند و با اینکه چنین تنیدنی کار لذت بخشی برای آن دو است ، اما متوجه نمی شوند این رشته ها آنقدر متراکم و حقیقی نیستند که تاب وزن واقعیت را داشته باشند . در واقع ذهن دختر یا پسر در لحظه ی چت ، تصویر ذهنی را با تصویر عینی اشتباه میگیرند . از سوی دیگراعتقاد به این تصویر ذهنی ؛ حاصل وقت گذرانی در دنیای مجازی ، فرد را از دنیای واقعی و دغدغه هایش از جمله کار ، تحصیل ، تفریح و مسئولیت های دیگر باز می دارد. 

عشق های مجازی ( Virtualloves)به کجا ختم میشوند ؟ چرا که مجبور است تا پاسی از شب ، چشمهایش را به مانیتور بدوزد و صبح فردا را با احساس خستگی ، خمودگی و ضعف آغاز کند . امروزه و با روی کار آمدن فضای مجازی زندگی انسانها دچار تغییراتی شده است . از خرید های اینترانتی تا روابط پیچیده ای که در این دنیای مجازی شکل میگیرد در گذشته " چت روم " شبکه های پیام رسان ، یاهو مسنجر دارای کاربران زیادی بود که در آن افراد با یکدیگر آشنا میشدند . این مقوله تنها به تبادل اطلاعات نوشتاری ختم نشده و با تبادل عکس و با داشتن یک " وب کم " حتی به تبادل ویدئوهای شخصی نیز رسید ، مقوله ای که با افزایش برنامه های نرم افزاری وای بر ، تلگرام ، وی چت ، فیسبوک و غیره رنگ تازه ای گرفت که میتوان آن را " عشق های مجازی " نامید ، چرا که بسیاری از آنها به ازدواج طرفین ختم شده است . نامه نگاری های عاشقانه در دهه ی هفتاد با آمدن اینترنت جنبه مجازی پیدا کرد و دوست یابی ها در دهه هشتاد و نود با پیشرفت تکنولوژی رنک جدیدی به خود گرفت . چت کردن یکی از کارهای روزانه شد . تلفن همراه به دست می گیریم و در تاکسی و اتوبوس ، خانه و محل کار به صحبت با دیگران می پردازیم ؛ افرادی که شناسایی ما از آنها صفر است ، یکی از افراد خانواده مان و یا یک فرد غریبه که هیچ اطلاعی از او نداریم . پایگاه های مجازی مختلف اعم از یاهو ، گوگل ، مایکروسافت و بسیاری از شبکه های مجازی امروزه به دنبال این هستند که نرم افزار خود را ارتقاء داده تا روابط اینترانتی را نزدیک و نزدیکتر سازند . بسیاری از روابط دوستی و حتی همسریابی ها نیز در دهه اخیر از این طریق انجام میگیرد . در این میان به گفته کارشناسان حوزه ی فضای مجازی ، دختران بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند . از کلاهبرداری های احساسی زیادی که در این بین انجام می شود .با وجود این تمایل دختران به دلیل احساس خطر در ملاقاتهای حضوری با جنس مخالف، بیشتر از پسران است . ترجیح دختران این است که روابط خود را بیشتر معطوف به اینترنت کنند ، روابطی که عقیده بسیاری شانس به نتیجه رسیدن آن پنجاه پنجاه است .

عشق های مجازی یک هنجار اجتماعی نیست ، فرآیند رابطه های مجازی یک سری فرآیند فزاینده است که نمیتوان آن را کامل دانست . موضوع رابطه های عاشقانه مجازی یک مسئله ی اجتماعی است که میتوان با دانستن آمارها اطلاعات زیادی از آن استخراج کرد. نکته قابل توجه و تاکید این است که این موضوع یک مسئله اجتماعی بوده و نمیتوان نام هنجار را روی آن گذاشت . ضعف در اقتصاد خانواده ها را میتوان از ضعف در اقتصاد خانواده ها و همچنین بعد های فرهنگی و اجتماعی به طور مستقیم بر این موضوع تاثیر دارد . باید توجه داشته باشیم که بسیاری از روابطی که به طور سنتی به ازدواج ختم می شود نیز در دهه کنونی با عدم موفقیت همراه بوده که آمار بالای طلاق در کشور شاهد این موضوع است . با وجود این موضوع؟ سوآلی که مطرح می شود این است که سرنوشت عشقهای مجازی چه خواهد شد ؟! جذابیت های کاذب نوشتاری و تصویری براساس اطلاعات موجود بیش از 40 ملیون کاربر در شبکه واتساپ و تلگرام فعالیت دارند که دوستی های موقت زیادی را بوجود آورده و بسیاری از آنها نیز منجر به کلاه برداری شده است هر چند نمیتوان از ازدواجهای شکل گرفته از این طریق چشم پوشید! یک کاربر مجازی که تاریخچه حضور خود را در فضای مجازی و اجتماعی و دوستی آن را حدود 15 سال میداند در ارتباط با رابطه های شکل گرفته خود در فضای مجازی میگوید در گذشته فضای مجازی و اجتماعی کشور به این حد آزادانه نبود ، پسر و دختر به راحتی نمی توانستند با یکدیگر رابطه برقرار کنند ، این بود که با روی کار آمدن اینترنت و کانالهای ارتباطی به این شبکه ها پیوستند . ارتباط هایی که به عنوان لانگ دیتانس و یا همان روابط از راه دور و از طریق خطوط مجازی رخ میداد نیز شکل تازه ای به خود گرفت .اقشار مختلفی در این فضا حضور دارند که بی پروا به ارائه ی پیشنهاد می پردازند و به گونه ای باعث می شود که حریم شخصی افراد پایمال شود ، جذابیت های نوشتاری موجب می شود اینگونه فکر کنیم که شخصی که در آن طرف خط مجازی قرار گرفته فرد باشخصیتی است و یا ارائه ی چند عکس تصویر زیبایی از شخص را القاء کند !! با توجه به خبرهای حوادث و کلاه برداری هایی که در فضای مجازی صورت میگیرد نیازهای مالی و حتی جنسی در این میان از همه پر رنگ تر هستند . از هتک حیثیت تا تهدید به انتشار عکس اشخاص و بسیاری دیگر از نتایج روابط مجازی عنوان می شود .

 بیشتر افرادی که وارد این حیطه از روابط میشوند کمبودهایی در زمینه های اقتصادی و اجتماعی خود دارند . به عبارت دیگر غرایز ی وجود دارد که فرد به دنبال تامین آن است مثل عشق های کور مجازی...؟ بسیاری از افراد که نوعی ناپختگی و فکر ناقص از زندگی در جامعه ی کنونی دارند درگیر این نوع روابط میشوند که بسیاری از موارد به نتایج بد و ناخوشایند منجر می شود که به ضرر خود شخص است . در هر صورت طرف مجازی شما ممکن است غیر قابل اطمینان باشد و نسبت به جنس مخالف خود نظر دارد ، تا زمانی که نتوانید حقیقت را پیدا کنید ، او به شما دروغ می گوید . سازگاری عاطفی و روحی ناچیزی بین شما دو نفر وجود دارد که در شرایط مختلف یکی از طرفین به یکدیگر وفادار نیستند. و ....الاآخر.


منابع:

سایت راسخون 

کتاب عشق و عواطف تالیف سعید کیوانپور 

سایت عقیق

عشق عشق های مجازیعشقهای اینترنتی