چگونه یک پلتفرم موفق بسازیم؟ (How to create a successful platform)

17 تیر 1403 - خواندن 4 دقیقه - 130 بازدید

باسمه تعالی

قسمت سوم

ساختار مدیریت عملیاتی


ایجاد یک راهبرد برای سکو و حصول اطمینان از ارزش های روشن و حکمرانی خوب، مبنای مناسبی برای توسعه فراهم می کند. راه اندازی یک کسب و کار برای راهبری سکو، مستلزم طراحی یک ساختار مدیریتی مناسب و موثر برای اجرای وظایف سکو و تولید خروجی های اعلام شده است. همه مشارکت کنندگان در امور سکو باید ساختار آن، نقش های مربوط به بازیگران و سیستم هایی را که برای دستیابی به نتایج واقعی وجود دارند، درک کنند. ساختار عملیاتی باید در مراحل اولیه راه اندازی سکو ایجاد شده تا اطمینان حاصل شود که مشارکت در اهداف سکو، هدفمند و سازنده خواهد بود.

مرکز اصلی یک ساختار موثر، جذب و تامین مالی برای یک تیم اداری مرکزی حرفه ای است. ایجاد یک دبیرخانه مرکزی برای بهره برداری از سکو به نمایندگی از ذی نفعان، یک عنصر کلیدی در حرکت از محدوده اولیه به اجرای واقعی فرایند مشارکت است. رابطه بین دبیرخانه و هیئت مدیره یا کمیته، به نمایندگی از ذی نفعان اصلی باید مناسب، شفاف و در چارچوب دستورالعمل های عملیاتی ایجاد شود. این دبیرخانه باید به منابع مالی، انسانی و فنی مورد نیاز برای انجام وظایف خود دسترسی داشته باشد. تحقیقات نشان می دهند که وقتی دبیرخانه ها بودجه کافی نداشته باشند، نخواهند توانست به اندازه کافی تصمیم های اتخاذ شده در سطح راهبردی را انجام داده و در نتیجه سکو ها تضعیف خواهند شد.

همانطور که سکو فعالیت های خود را توسعه می دهد، تیم مدیریتی اصلی نقش فزاینده ای در تعامل با مشارکت کنندگان از طریق پشتیبانی، ایفا خواهد کرد. بنابراین، دبیرخانه نه تنها یک عملکرد اداری مرکزی بلکه نقش فعالی در میانجیگری نیز ایفا خواهد کرد؛ جریان اطلاعات را در میان بازیگران درگیر تسهیل کرده و به آن ها اعتماد به نفس می دهد. در میان مدت تا بلندمدت، سکو باید سیستم های عملیاتی ایجاد کند که به آنان اجازه می دهد فراتر از فاز اولیه «ماه عسل» و مرحله اول تامین منابع زنده بماند: سکو باید به ماندگاری کافی دست یابد تا آنچه که به عنوان نوآوری آغاز شده به «کسب و کار معمولی» تبدیل شود.

در ایجاد یک ساختار مدیریتی عملیاتی موثر و مناسب، ذی نفعان سکو باید کارکنان قوی را شناسایی و استخدام کنند، بودجه کافی را برای حفظ تیم اصلی تضمین کرده و رابطه بین کارکنان اجرایی، رهبری و سیستم حکومتی را تصریح کنند. از ابتدا، تیم مدیریتی اصلی باید بتواند یک چشم انداز مشترک از اهداف سکو را به اشتراک بگذارد و یک برنامه عملیاتی با جدول زمانی، بودجه و خروجی های واقع بینانه ایجاد کند.


چالش ها

چگونه باید سکو را برای دستیابی به موفقیت سازماندهی کنیم؟

همانطور که سکو شروع به شناسایی اهداف، چشم انداز و راهبرد خود می کند، نیاز به ساختار و سازماندهی نظام مند برای تعیین نحوه کار مشارکت کنندگان با یکدیگر وجود دارد. این شامل شناسایی آنچه به اشتراک گذاشته شده، آنچه در دسترس است و آنچه می توان انجام داد، می شود. عناصر تشکیل دهنده این چالش عبارتند از:

1. ایجاد چشم انداز مشترک و تعیین اهداف مشترکی که می توانند در دستورالعمل ها، چارچوب های قانونی، شیوه های کاری عملیاتی شوند؛

2. توسعه منابع انسانی، شبکه های پشتیبانی، ظرفیت سازی برای شرکت کنندگان؛

3. جذب منابع (مالی، انسانی، فنی)؛

4. ایجاد ابزار، سیستم های مدیریت و رویه ها.


راهکارها

اقدامات عملی که برای مقابله با این چالش باید انجام شود، عبارتند از:

* ایجاد یک ماموریت و چشم انداز مشترک از هدف سکو

* تعریف رهبر سکو، نهاد حاکمیتی (مشارکت برابر، قوانین) و اعضای تیم

* ایجاد بودجه با اهداف تعریف شده و نقش های تیمی (مطلوب و واقعی)

* شناسایی اعضای بالقوه

* تعریف یک برنامه اقدام (بر اساس موضوع، مسئول و شیوه).


کانال یادداشت ها در پیام رسان بله:https://ble.ir/electronicgovernment