چگونه یک پلتفرم موفق بسازیم؟ (How to create a successful platform)

2 مرداد 1403 - خواندن 4 دقیقه - 99 بازدید

باسمه تعالی


قسمت ششم

شایستگی های کلیدی


یکی از کارکردهای اولیه یک سکوی دارای چند ذینفع، ایجاد، تسریع و ارائه خدمات به مشارکت های توسعه ای جدید است. چنین فعالیت هایی، به میزان بالایی از شایستگی هم در تئوری و هم در عمل مشارکت بین بخشی نیاز دارند. استفاده از شرکای حرفه ای و با تجربه و اجرای برنامه های آموزشی و توسعه دانش و مهارت های لازم، بخشی از روند کلی ایجاد یک ساختار، تیم و رویه های مناسب برای یک سکوی جدید است.

در حالی که وجود تخصص مشارکت در تیم اصلی ضروریست، ممکن است از طریق دسترسی به امکاناتی که برای پشتیبانی از چنین سکوهایی نیاز است (از جمله شرکای تجاری برای تسهیلات توسعه) یا از طریق مشارکت در شبکه های توانمندسازان، دسترسی به مهارت های تخصصی در گروه وسیع تری از اعضا نیز وجود داشته باشد. از طرف دیگر، ممکن است لازم باشد خدمات پشتیبانی مشاوره در زمان های کلیدی، درخواست شود، به عنوان مثال هنگام اجرای برنامه «آزمایشگاه های نوآوری» که کیفیت تسهیل کننده می تواند تفاوت قابل ملاحظه ای را در کیفیت نتیجه ایجاد کند.

شایستگی های اثرگذار در فرایند مشارکت را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:

1) شیوه تفکر[1]: 

* تواضع در درک (دیگران ممکن است دانش/ منابع مناسب تری داشته باشند)

* تمایل به همکاری با دیگران

* تمایل به چشم پوشی از استقلال تصمیم گیری

* ریسک پذیری (برنامه ریزی شده)

* تمایل به نوآوری

* توانایی کار به نفع شراکت به عنوان یک کل

2) درک دیگران[2]

* فرهنگ

* علایق

* انگیزه ها و پیشران ها

* منابع و ظرفیت ها

* محدودیت های ظرفیتی

* محدودیت های قانونی

* درک خود فرد

3) مهارت های ارتباط انسانی

* توانایی دیدن از نگاه دیگران

* شبکه سازی و اتصال

* درگیری شرکای بالقوه/ فروش ایده ها

* ایجاد رابطه/ اعتماد

* مذاکره مبتنی بر علاقه

* تسهیل

* ارتباط

* مربی گری/ راهنمایی

* میانجیگری/ حل تعارض/ عیب یابی

4) دانش فنی در همکاری

* درک چرخه حیات شراکت

* اصول کلیدی شراکت

* بهترین رویکردها برای راه اندازی و حکمرانی

* توانایی ارزیابی انتقادی این که چه زمانی نباید شریک شد

* پویایی درونی مشارکت (جعبه سیاه شراکت: اعتماد، برابری و قدرت)

* قراردادهای مشارکت

* بررسی مشارکت ها

* توسعه راهبردهای خروج

علاوه بر مهارت های خاص شرکا، کارکنان سکو نیز باید تنوع فرهنگی بخش های مختلف، ارزش های اصلی و شیوه های عملکرد آنان را درک کنند، مزایا و هزینه های شراکت را تشخیص داده و نحوه نظارت و ارزیابی عملکرد شراکت را بفهمند تا به حفظ مشارکت و موفقیت در آن کمک کنند. در نهایت، یادگیری بسیار ارزشمندی را می توان از اتحادها و مشارکت های ایجاد شده به دست آورد و آن را نشر داد.

علاوه بر دانش و مهارت های مورد نیاز برای حمایت از مشارکت ها، شایستگی های مربوط به مدیریت کاربری، مدیریت مالی و جمع آوری سرمایه نیز مورد نیاز خواهد بود.

با رشد سکو، باید به شناسایی شکاف ها در مهارت ها و دانش و ارائه آموزش های مناسب توجه شود. در صورت امکان، باید منابعی برای تشویق کارکنان به منظور افزایش یادگیری و ایجاد مهارت ها و دانش برای رفع نیازهای محلی یافت.

فراتر از کارکنان اصلی، اگر قرار است مشارکت ها موفق باشند، سازمان ها و افرادی که در فرایند مشارکت همکاری دارند، خودشان باید مهارت ها و شایستگی های خود را برای مشارکت موثر ایجاد کنند. سکوها در این راستا می توانند نقش خوبی ایفا کنند. با ارائه آموزش به اعضای سکو و سایرین، می توان سطح درک مشارکت و مهارت ها را در بین شرکای بالقوه افزایش داد. این امر هم به تسریع روند مشارکت کمک می کند و هم می توان اطمینان حاصل کرد که مشارکت های توسعه یافته از کیفیت بالایی برخوردار خواهند بود.



[1] Mindset

[2] Understanding of Others


کانال یادداشت ها در پیام رسان بله:

https://ble.ir/electronicgovernment