تکنیکهای تقویت تاب آوری در طلاق
تاب آوری طلاق چیست و چگونه تقویت میشود؟ تاب آوری طلاق به توانایی بهبود سریع و عملکرد موثر در مواجهه با مشکلات و موقعیت های نامطلوب طلاق اشاره دارد.
این شامل سازگاری و سازگاری جسمی و روانی با چالش هایی مانند مشکلات خانوادگی و روابط است .
محمدرضا مقدسی در ادامه آورده است تاب آوری را می توان در هر سنی پرورش داد و برای هدایت جنبه های عاطفی و عملی طلاق بسیار مهم است.ایجاد دلسوزی نسبت به خود، مالکیت گذشته و قدم گذاشتن در آینده، و حفظ حس کنترل بر زندگی خود از مولفه های کلیدی تاب آوری طلاق است.
افراد تاب آور برای کنترل استرس و مشکلات عاطفی طلاق، تصمیم گیری صحیح و حساس نسبت به سیستم خانواده و به حداقل رساندن آسیب های روانی برای خود و فرزندانشان تواناتر هستند.
علاوه بر این، ارتقای تاب آوری در کودکان خانواده های مطلقه برای رفاه روانی و اجتماعی آنها ضروری است، این شامل عواملی مانند کیفیت والدگری یا فرزند پروری، حمایت اجتماعی، مهارت های مقابله ای و روابط مثبت خانوادگی است.
برای ایجاد تاب آوری پس از طلاق، تمرکز بر مراقبت از خود، تفکر مثبت، هدف گذاری، حمایت اجتماعی، شفقت به خود و جستجوی کمک حرفه ای در زمینه سلامت روان ضروری است.
تاب آوری طلاق چیست و چگونه تقویت میشود
بررسی متون و منابع ما را به نکات هفتگانه ای رهنمون میکند که رعایت کردن آنها موجب ایجاد تاب آوری طلاق است این توصیه ها عبارتند از :
مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید:
با درگیر شدن در فعالیت هایی که به سلامت جسمی، عاطفی و روانی کمک می کند، مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. این شامل استراحت کافی، ورزش منظم، خوردن یک رژیم غذایی سالم و تمرین تکنیک های آرامش بخش مانند مدیتیشن و یوگا است.
مثبت اندیشی را تمرین کنید:
روی جنبه های مثبت زندگی خود تمرکز کنید، تجارب منفی را به شکلی مثبت بازنگری کنید و اهداف واقع بینانه ای را برای انجام هر روز تعیین کنید. این می تواند به شما کمک کند تا احساس هدف و کنترل را در زندگی خود حفظ کنید .
ایجاد یک شبکه حمایتی:
با دوستان، خانواده و افراد حمایت کننده که می توانند در زمان های چالش برانگیز تشویق و کمک کنند ارتباط برقرار کنید. داشتن یک اجتماعی (حمایتی) و یا یک سیستم پشتیبانی قوی برای تاب آوری پس از طلاق بسیار مهم است .
شفقت به خود را تمرین کنید: نسبت به خود مهربان و دلسوز باشید، به خصوص در هنگام مواجهه با چالش ها یا اشتباهات. شفقت به خود یک پیش بینی کننده قوی برای بهبودی پس از طلاق است و به حفظ آرامش و ذهن کمک می کند.
به دنبال کمک حرفه ای باشید:
اگر کنار آمدن با عواقب پس از طلاق برای شما چالش برانگیز است، به دنبال درمان یا کمک حرفه ای باشید. درمان می تواند به ایجاد انعطاف پذیری، توسعه مهارت های مقابله ای و ارائه پشتیبانی طولانی مدت کمک کند.
خودمراقبتی را بیاموزید ومراقب خود باشید : هر روز زمانی را برای فعالیت هایی که به سلامتی شما کمک می کنند، مانند ورزش، آرامش و عادات سالم اختصاص دهید مراقبت از خود از نظر جسمی، عاطفی و ذهنی برای تاب آوری بسیار مهم است .
علایق ویژه خود را کشف وبرای آنها وقت بگذارید: در فعالیت هایی شرکت کنید که خود یابی، معنا و هدف را در زندگی شما را تقویت می کنند حتی به اشتراک گذاشتن تجربیات و علایق خود با دیگران می تواند زندگی شما را غنی کند و به انعطاف پذیری کمک کند .
با گنجاندن این استراتژی ها در زندگی روزمره خود، می توانید تاب آوری خود را پس از طلاق افزایش دهید، چالش ها را به طور موثری پشت سر بگذارید و با قدرت و خوش بینی به جلو بروید.
محمدرضا مقدسی در ادامه این مطلب اضافه میکند روانشناسی طلاق به جنبه های مختلف رفتار و احساسات انسانی پیرامون انحلال ازدواج می پردازد.
تحقیقات نشان می دهد که ویژگی های شخصیتی مرتبط با سیستم های مغزی مانند دوپامین، سروتونین، تستوسترون و استروژن می تواند بر احتمال طلاق تاثیر بگذارد. افرادی که دارای سیستم دوپامین بالایی هستند ممکن است بیشتر در معرض خطرپذیری و بی قراری در روابط باشند، در حالی که افرادی که دارای سروتونین بالا هستند معمولا متعارف هستند و تمایل کمتری به طلاق دارند.
مراحل طلاق اغلب به پنج مرحله غم و اندوه و سوگواری تشبیه می شود که با انکار شروع می شود و قبل از رسیدن به پذیرش از طریق آشفتگی عاطفی پیش می رود.
مرحله قبل از طلاق شامل احساس نارضایتی و مشورت قبل از تصمیم گیری برای جدایی است.
علاوه بر این، طلاق می تواند اثرات طولانی مدت بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشد و بر هوش هیجانی و رفاه کلی تاثیر بگذارد. . گذار از طریق طلاق شامل جدایی ذهنی از شریک زندگی، خودشناسی، پذیرش پایان ازدواج، رها کردن خشم و ایجاد اهداف و روابط جدید برای سازگاری سالم با زندگی پس از طلاق است.
منبع : خانه تاب آوری ایران
نظر شما درباره این یادداشت
جهت ارسال پیام بایستی ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. ورود