سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی کیفی تناسب اراضی حوضه آبخیز دلی باغملک جهت استقرار کاربری های کشاورزی و مرتع داری

Publish Year: 1389
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,535

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CAGE05_127

Index date: 3 October 2010

ارزیابی کیفی تناسب اراضی حوضه آبخیز دلی باغملک جهت استقرار کاربری های کشاورزی و مرتع داری abstract

حوضه آبخیز دلی باغملک با مساحت حدود 6591/2 هکتار در فاصله 120 کیلومتری شرق اهواز و در استان خوزستان واقع شده است. این پژوهش در راستای سنجش قابلیت بالقوه حوضه آبخیز دلی ، جهت نیل به ایجاد تعامل و تعادل بین فعالیت های انسانی و توان سرزمین برای حصول به کاربری های مطلوب در اراضی درآینده با استفاده از روش محدودیت ساده در ارزیابی انجام شده است.در این روش ارزیابی اراضی تنها براساس ویژگی های خاک شناسی یعنی تیپ خاک و تناسب اراضی برای کشاورزی انجام می شود و ارزیاب اغلب از ویژگی های برجسته سرزمین به عنوان نمایانه (Indicator) برای پیش بینی و برآورد اثرات توسعه یا توان کاربری استفاده می کنند. بدین منظور ابتدا به شناسایی منابع اکولوژیکی پایدار و ناپایدار موجود در حوضه بویژه مشخصات زمین و اقلیم پرداخته شد.سپس اجزاء واحد اراضی مشخص و برای هرکدام بر مبنای چهارچوب فائو ارزیابی کیفی اراضی به روش محدودیت ساده صورت گرفت.نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل محدود کننده تناسب اراضی در منطقه مورد مطالعه برای کاربری های مورد نظر (کشاورزی و مرتعداری) عبارتند از: برون زدگی های سنگی ، شیب ، عمق کم خاک و سنگریزه می باشد. همچنین نتایج بیانگر این است که 0.68 درصد از سطح حوضه دارای توانS3 ، 0.13 درصد دارای توان S2 و 1.85 در صد دارای توان کاملا مناسب برای کشاورزی و نیز 19 درصد توان N1 و 78 درصد توان N2 دارد. نتایج حاصل از ارزیابی تناسب مرتعداری نشان داد که 99.7 درصد منطقه با توان N1 و 0.23 درصد با توان S3 می باشد.با مقایسه بین نقشه های تناسب اراضی و نقشه کاربری فعلی مشخص گردید که در حال حاضر حدود 11 درصد اراضی حوضه زیر کشت دیم و باغ قرار دارند که تنها حدود 3 درصد آن با تناسب های بدست آمده همخوانی دارد

ارزیابی کیفی تناسب اراضی حوضه آبخیز دلی باغملک جهت استقرار کاربری های کشاورزی و مرتع داری Keywords:

: ارزیابی تناسب اراضی , روش محدودیت ساده , روش فائو , کاربری کشاورزی و مرتعداری , حوضه آبخیز دلی

ارزیابی کیفی تناسب اراضی حوضه آبخیز دلی باغملک جهت استقرار کاربری های کشاورزی و مرتع داری authors

سیدعلی جوزی

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی وا

فرخنده عبادزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ایوبی، شمس ا...؛ احمد جلالیان و جواد گیوی.13. ارزیابی کیفی ...
ایوبی، ش و جلالیان، _ ارزیابی اراضی(کاربردهای کشاورزی و منابع ...
سهرابی، اکبر، کیانوش بهرهی و سید علیرضا سید جلای.186.بررسی علل ... [مقاله کنفرانسی]
نجفی فر، علی، حمیدرضا مجردی، جعفر علی اولاد. 138. مدیریت ...
FAO (1991) Guideline : Land Evaluation for Rangeland ...
FAO (1991) Guideline : Land Evaluation for Dry farming ...
FAO 1976. A Framework for Land Evaluation. FAO Soils Bulletin ...
and Environmentl Modeling (GIS/EM4) :Problems, Prospects and Research Needs. Banff, ...
ZHANG jixian and YAN Qin. 2002.Integrated Application of RS and ...
FAO (1991) Guideline : Land Evaluation for Irrigation farming ...
FAO (1991) Guideline : Land Evaluation for Dry farming ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی کیفی تناسب اراضی حوضه آبخیز دلی باغملک جهت استقرار کاربری های کشاورزی و مرتع داری" توسط سیدعلی جوزی، استادیار گروه محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی وا؛ فرخنده عبادزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست نوشته شده و در سال 1389 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله : ارزیابی تناسب اراضی، روش محدودیت ساده ،روش فائو ، کاربری کشاورزی و مرتعداری، حوضه آبخیز دلی هستند. این مقاله در تاریخ 11 مهر 1389 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1535 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که حوضه آبخیز دلی باغملک با مساحت حدود 6591/2 هکتار در فاصله 120 کیلومتری شرق اهواز و در استان خوزستان واقع شده است. این پژوهش در راستای سنجش قابلیت بالقوه حوضه آبخیز دلی ، جهت نیل به ایجاد تعامل و تعادل بین فعالیت های انسانی و توان سرزمین برای حصول به کاربری های مطلوب در اراضی درآینده با استفاده از روش ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی کیفی تناسب اراضی حوضه آبخیز دلی باغملک جهت استقرار کاربری های کشاورزی و مرتع داری با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.