بررسی نقش مشارکت شهروندان در مدیریت شهری با تاکید برطرح مدیریت محله ای ( مطالعه موردی محله قلهک ناحیه 5 منطقه 3 شهرداری تهران )

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,001

This Paper With 32 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

KHALLAGH01_052

تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1389

Abstract:

مشارکت و مدیریت شهری و در مقیاس کوچکتر مدیریت محله ای در کشور ما پدیده جدیدی نیست. با این حال، امروزه با رشد شهرنشینی و بدنبال آن تغییر الگوهای مشارکت، لزوم بازبینی در این مفهوم و ارائه الگوهای متناسب با نیازهای امروزی شهروندان، کاملاً محسوس است.فراخواندن مردم به مشارکت در امور شهر و محله سکونت، از جمله تئوریهای مدریت مشارکتی است. در حقیقت، مشارکت مردم در شهرسازی، پایه های مشروعیت شهرسازی را قوام بیشتری می بخشد. مسلم است که انسان محور اصلی توسعه است. وجه تمایز انسان، در واقع مشارکت اجتماعی و زندگی جمعی او به همراه اصل مشارکت نظام یا متفکرانه، نهفته است. پیشرفتهای بشری نیز همگی مرهون مشارکت گسترده اجتماعات است.مشارکت، درگیری ذهنی و عاطفی اشخاص در موقعیتهای گروهی است که آنان را برمی انگیزاند تا برای دستیابی به هدفهای گروهی، یکدیگر را یاری دهند و در مسئولیت کار شریک شوند.رفاه هر جامعه در گرو ایجاد اطمینان از این نکته است که همه اعضای آن احساس کند که در آن سهمی دارند و در واقع از جریان عادی جامعه کنار گذاشته نشده اند.این تحقیق با هدف بررسی میزان تمایل و مشارکت شهروندان در اداره امور محله قلهک و انجام فعالیت های مختلف فرهنگی ، اجتماعی و رفاهی تدوین گردیده تا با استفاده از نتایج بدست آمده بتوان راهکارهای مناسب برای تحقق یافتن این امر در راستای مدیریت محله ای را بکار بست. با بهره گیری از پرسشنامه ای که شامل 18 سوال می باشد و در ذیل ذکر خواهد شد، در نظرسنجی از افراد نمونه آماری تهیه گردید که میزان اتفاق نظر افراد در ایجاد هویت بخشی، حفظ زیبا سازی و آثار قدیمی محله قلهک و تأثیر در کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتباط متقابل بین شهرداری و ساکنین و همچنین تمایل ساکنین قلهک در عضویت در کارگروهها بررسی شده است.

Authors

سارا غلامعلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی

راشین بصیری

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • طالب، مهدی، مدیریت روستائی در ایران، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • اوکلی، پیترا، مارسدن، دیوید، رهیافتهای مشارکت در توسعه روستائی، ترجمه ...
  • عابدین درکوش، سعید، درآمدی به اقتصاد شهری، مرکز نشر دانشگاهی، ...
  • صرافی، مظفر، مفهوم و مبانی مدیریت شهری، فصلنامه مدیریت شهری، ...
  • طاهرخانی، حبیب اله، شهرداریها و شوراهای اسلامی شهرها، فصلنامه مدیریت ...
  • نمایش کامل مراجع