کنترل غیر شیمیائی زنجرک سیبزمینی Empoasca decipiens با استفاده از عوامل زراعی در قالب یک برنامه جامع مدیریت سلامت سیبزمینی

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,090

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_186

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

از بین دهها گونه آفت سیبزمینی، یک یا چند گونه بصورت آفت کلیدی محصول عمل کرده و اقدامات مدیریتی باید بر محورکنترل آنها تدوین و در چهارچوب مدیریت سلامت جامعنگر به مرحله اجرا درآید. زنجرک سیبزمینی ازجمله آفات مهم سیبزمینی است که کنترل آن باید بر پایه استفاده از روشهای مبارزه زراعی صورت پذیرد. جهت شناخت عوامل زراعی تأثیرگذار بر تراکم جمعیت و میزان خسارت این آفت دو طرح تحقیقاتی در سالهای 1384 تا 1386 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کبوترآباد اصفهان اجرا و تأثیر رقم، کاشت یک یا دو ردیفه سیبزمینی و درصد نیاز آبی گیاه روی آفت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دادکه ارقام از نظر تراکم جمعیت آفت در سطح 5 درصد و ازنظر کاهش وزن خشک و کاهش طول بوته در سطح یک درصد با هم اختلاف معنیدار دارند. کمترین و بیشترین تعداد پوره، کاهش وزن خشک و کاهش طول بوته به ترتیب متعلق به ارقام آگریا و شیپودی بود. بالاترین عملکرد را ارقام مارفونا، سانته، آریندا و کنبک داشتند. بین کاشت یک- ردیفه و دوردیفه سیبزمینی از نظر تراکم جمعیت و شدت خسارت زنجرک اختلاف معنیدار وجود ندارد. ولی نیاز آبی بر روی تراکم جمعیت زنجرک و شدت خسارت وارده در سطح یک درصد تأثیر معنیدار دارد. بطوریکه بیشترین جمعیت پوره زنجرک در تیمارهای 100 % و 120 % نیاز آبی مشاهده گردید و اینها با دو تیمار دیگر اختلاف معنی دار داشتند اما از نظر شدت خسارت زنجرک، تیمار 120 ٪ نیاز آبی کمترین شدت خسارت را نشان داد. در مجموع میتوان نتیجهگیری کرد استفاده از ارقام مقاوم، تنظیم دور و میزان آبیاری، تنظیم تراکم کاشت در کنار سایر عوامل زراعی مانند تنظیم تاریخ کاشت؛ نحوی که زمان تولید غدههای دختری با اوج جمعیت آفت برخورد نداشته باشد؛ و تغذیه مناسب گیاه میتواند در چهارچوب برنامه مدیریت سلامت جامعنگر سیبزمینی بدون نیاز به سمپاشی یا با حداقل سمپاشی آفت را کنترل کند.

Authors

محمدرضا باقری

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • راندال سی. راو، 1385. مدیریت سلامت سیب‌زمینی. ترجمه سیامک روشندل، ...
  • مامن پوش، ع.ب ف. عباسی و ف. موسوی. 1380. ارزیابی ...
  • Fabeiro, C.; Martin de Santa Olalla F and de Juan, ...
  • Wu Jung T.; Heinrichs, E.A. and Medrane, F.G. 1986. Resistance ...
  • نمایش کامل مراجع