بررسی تجمع نیترات در خربزه بر اثر مصرف کودهای ازته

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,454

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_331

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

با توجه به اثرات چشمگیری که ازت بر روی رشد رویشی گیاهان خصوصا سبزی و صیفی جات دارد. کشاورزان همواره مقادیر زیادی کودهای ازته را برای دستیابی به عملکرد بالا مصرف می نمایند. ازت زیاد در خاک سبب جذب زیاد آن توسط ریشه و درنتیجه تجمع ازت به صورت نیترات در برگها و اندامهای سبز گیاه و میوه می شود. وجود نیترات زیاد در محصولات خوراکی خسارات زیادی را برانسان و حتی جانواران وارد می نماید. نیترات در سیستم گوارشی انسان با یک نوع از اسید های آمینه ترکیب و تبدیل به نیتروزآمین که یک ماده سرطان زا است می شود.در این بررسی تجمع نیترات در محصول خربزه در مزارع استان خراسان رضوی شامل شهرستانهای مشهد، تربت جام، خواف ،تایباد،سرخس ،وصالح آباد انجام شده است . نمونه ها باتوجه به اهمیت و سطح زیرکشت محصول درهر شهرستان انتخاب و مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. این بررسی در طی دوسال (سال 1387 و 1388 ) انجام یافته، ضمناً اطلاعات ، سوابق کشت و نهاده های مصرفی، رقم کشت، آبیاری و ... هریک از مزارع جمع آوری شده است. نمونه ها از مزارع تهیه و جهت آنالیز به آزمایشگاه خاکشناسی ارسال و درنهایت نتایج حاصله با حدود مجاز نیترات محصول خربزه و میزان مصرف کود ازته مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت ،نتایج حکایت از آن دارد که در مزارعی که مصرف کود ازته در حد متعارف و مطابق با نیاز واقعی و آزمون خاک مصرف شده است تجمع نیترات خیلی کم عموم ا کمتر از 100 و مزارعی که مصرف کود ازته بیشتر از 400 کیلو گرم بوده تجمع نینرات تا چند برابر افزایش نشان می دهد. کمترین میزان نیترات تحمع یافته در میوه تازه 48 ( با مصرف 200 کیلو گرم کود اوره) بیشترین آن 509 میلی گرم بر کیلوگرم(با مصرف 450 کیلو گرم کود اوره) گزارش شده است. که عموماً میزان نیترات بیشتر از حدمجاز می باشد. نتایج حکایت از آن دارد که تجمع نیترات در خربزه مزارع استان خراسان رضوی بعضا زیاد ولی عمومااز این نظر کیفیت خربزه تولیدی جهت مصرف با محدودیت خاصی مواجه نیست.که گزارش تفصیلی آن به شرح این مقاله ارائه می گردد.

Authors

مهدی عباس زاده

کارشناس مسئول تغذیه گیاهی

رامین ظریفیان سبحانی

کارشناس سبزی و صیفی

حسین سابقی

مدیرامورزراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ملکوتی، م.ج.1381. بررسی اثر کودهای نیتروژنه در تجمع نیترات سبزیهای ...
  • بای بوردی، م.، م. ج. ملکوتی، امیر مکرمی و م. ...
  • ملکوتی، م. ج.، ا. نوری، س. سماواتی و م. بصیرت. ...
  • ضرابی دربان، .1379 تحفه خراسان خربزه.نشربابکان. مشهد، ایران. ...
  • _ Ondes , A.D.and S.sabunogly. 1991."The effects of various nitrogenous ...
  • Bialczyk, Jan, Lechowski, Zbigniew, Dziga, Dariusz, Mej, Ewa. 2006.Fruit Yield ...
  • نمایش کامل مراجع