اثرات کودهای یبولوژیک نیتراسین و بیوازت بر کیفیت محصول انگور کشمشی بیدانه

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,319

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_056

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

نخستین کود میکروبی با نام تجارتی نیتراژین (Nitragin) حاوی باکتری ریزوبیوم، یک قرن پیش (1895) برای فروش عرضه شد و متعاقب آن مراکز متعددی کار تولید گونه های مختلف ریزوبیون و برخی باکتریهای دیگر (ازتوباکترها، فسفو باکتری ها و غیره) را آغاز کردند ولی این فعالیت ها به دلیل تقارن آنها با شروع تولید کودهای شیمیایی، دوامی نیافتند (1) ازتو باکتر یک باکتری آزاد زی تثبیت کننده نیتروژن هواست. مقدار نیتروژن ثبت شده بوسیله این باکتری 40-20 کیلوگرم در هر هکتار در سال است که برای تثبیت نیتروژن نیاز به وجود مقدار زیادی ماده آلی دارد (2). استفاده از این کود بیولوژیک که ازتو باکترین (Azotobacterin) نام دارد و یکی از رایج ترین و سابقه دارترین کودهای بیولوژیک میباشد. پاسخ گیاهان به تلقیح با ازتوباکترین بر حسب سویه باکتری و شرایط خاک و آب و هوای منطقه متفاوت بوده و در موارد پاسخ مثبت افزایش محصول در حدود 7 تا 12 درصد و حداکثر تا 39 درصد گزارش شده است. (3و2). ازتوباکترین با استفاده از گونه های ازتوباکتر بخصوص کروکوکوک، بر روی مواد حامل مثل تورب، لیاکنیت، کود دامی پوسیده و پودر شده تهیه می شود. این باکتری علاوه بر ثبت ازت، از طریق تولید هورمون های محرک رشد گیاه و تولید مواد ضد قارچی کنترل کننده فعالیت قارچ های بیماری زا، موجب رشد بهتر گیاه و حفظ سلامت آن می شود. در این مورد رای و همکاران (1988) اثر تلقیح ازتوباکتر بر روی رشد و عملکرد گندم را معنی دار گزارش کرده اند. علاوه بر گندم اثر مثبت تلقیح ارتوباکتر بر روی سایر محصولات توسط محققین همانند مارتینز، تولدو، مشرام، نتیو و تیلاک گزارش شده است. (3، 4، 5، 2). هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثرات دو نوع کودنیتراسین و بیو ازت بر عملکرد و کیفیت محصول انگور کشمشی بیدانه بود.

Authors

محمدرضا دیلمقانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

عزیز مجیدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خسروی، هوشنگ. 1376. بررسی فراوانی و انتشار ازتوباکتر کروکوکوم در ...
  • Broughtn, W.J. and S. Puler. 1986. Nitrogen fixation, volume 4: ...
  • Burns, T.A, P.E. Bishop and W. Daniel. 1981. Enhanced nodulation ...
  • Jones, D.G and D.M. Lewis. 1993. Rhizobium inoculation of crop ...
  • Martinez Toledo, M.V., T. Rubia J. Moreno and J. Gonzalez- ...
  • نمایش کامل مراجع