اثرات مقادیر و منابع پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی بیدانه در آذربایجان غربی

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,956

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_057

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

انگور از مهمترین محصولات باغی کشور، منجمله استان آذربایجان غربی است، که با تولید کل 200 هزار تن انگور مقام پنجم را در کشور دارا می باشد. متوسط عملکرد انگور آبی در استان 11 تن و انگور دیم 3/9تن در هکتار است که بسیار پائین تر از عملکرد جهامی و حتی کشوری است. از دلایل پایین بودن عملکرد و نیز کیفیت میوه، تغذیه نامطلوب است که به دلیل مدیریت غیر اصولی باغات، بالاخص از دید تغذیه مقدار عملکرد هکتاری آن پایین میباشد. مصرف بهینه و متعادل عناصر غذایی سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات باقی می شود که در این میان پتاسیم نقش بسیار مهمی دارد. ملکوتی و شهابیان (1377) بیان نمودند که با مصرف بهینه کود علاوه بر افزایش تولید (70 درصد) بیان نمودند که با مصرف بهینه کود علاوه بر افزایش تولید (70 درصد)، کیفیت و بازار پسندی انگورها نیز ارتقاء یافت. نیجار و سینگ (1979) در یک آزمایش کودی در لودیانا روی واریته (Thompson Seedless) با تیمار 400 گرم ازت، 996 گرم پتاسیم و 524 گرم فسفر برای هر تاک در سال بالاترین میزان تولید را داشتند. طاهری و همکاران (1380) در بررسی اثرات مقادیر و منابع مختلف پتاسیم بر روی خصوصیات کمی و کیفی انگور در استان آذربایجان غربی به این نتیجه رسیدند. که تیمارهای اعمال شده بر روی مقدار کلروفیل برگ، قطر حبه ها، pH و اسیدیته قابل تیتراسیون عصاره میوه معنی دار نبود ولی وزن، طول حبه ها و میزان مواد جامد محلول بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارها قرار گرفتند. نتایج تجزیه برگی بعد از اعمال تیمارها نشان دادند که کلیه تیمارهای اعمال شده هیچ تاثیری بر روی مقدار عناصر موجود در برگ نداشتند ولی بیشترین مقدار پتاسیم مربوط به تیمارهای مصرفتاسیم از منب کودی سولفات پتاسیم بودند. هدف از این تحقیق بررسی اثر مقادیر و منابع پتاسیم بر روی خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی بیدانه در شرایط خاکهای منطقه می باشد تا بتوان مناسب ترین نوع و مقدار را برای تاکستان های منطقه معرفی کرد.

Authors

محمدرضا دیلمقانی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

عزیز مجیدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

مهدی طاهری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اداره کل آمار و اطلاعات. 1380. آمارنامه کشاورزی 79-1378 ، ...
  • ملکوتی، محمد جعفر ومهدی نفیسی .1376. ضرورت مصرف کلرور پتاسیم ...
  • ملکوتی، محمد جعفر و مهرداد شهابیان .1377. ضرورت مصرف بهینه ...
  • طاهری، مهدی.1380. بررسی اثرات مقادیر و منابع مختلف پتاسیم بر ...
  • طاهری، مهدی. مجید ی، عزیز ژ محمد جعفر ملکوتی.1381. شناخت ...
  • Phosyn PLC. 2002. Technical note graprvine leaf and petiole sampling ...
  • نمایش کامل مراجع