نقش تغذیه بهینه در کاهش عارضه سرخشکیدگی پسته

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,664

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_139

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

عارضه سرخشکیدگی درختان پسته (pistcia veral L.) در باغ های رفسنجان به صورت گسترده شیوع دارد و در سال های اخیر باعث کاهش بیشتر محصول شده است (3). این عارضه موجب خشک شدن کامل شاخه ها ، پژمردگی وخشکیدگی خوشه ها و از بین رفتن جوانه های بارور گردیده و در مواردی هم که عارضه تا منطقه طوقه پیشرفت می نماید، باعث خشک شدن کامل درخت می گردد. محققین با مطالعه روی این عارضه، پسته را به عنوان میزبان قارچ پنج Peacilomyces گزارش نمودند. ولی هیچ کدام از قارچ های جدا شده را به عنوان عامل این عارضه ندانستند (1و3) و همچنین توصیه نمودند تقویت درختان با روش های به زراعی، از جمله کوددهی مناسب و آبیاری منظم در کنترل این عارضه می تواند موثر واقع شود. این نظر مورد تاکید محققین زیادی نیز می باشد (2، 4و5) . به عقیده این محققین در اثر استمرار در مصرف نامتعادل کودها و نیز غیر علمی بودن جایگزینی کود (پابیل)، درختان پسته ضعیف شده و پس از ضعف عمومی درختان، این قارچ (عارضه ثانویه) و یا هرعامل بیماری دیگر ظاهر می گردد. با توجه به گسترش سریع این عارضع در منطقه، این تحقیق به منظور بررسی برخی عوامل ایجاد کننده (غیر زنده) سرخشکیدگی و تاثیر نقش مصرف بهینه کود با جایگزینی عمقی در جهت کاهش یا به حداقل رساندن آن و در نتیجه افزایش عملکرد با کمیت و کیفیت مطلوب، انجام گردید.

Authors

وحید مظفری

دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه ، عضو هیات علمی دانشگاه ولی عصر رفسنجان

محمد بای بوردی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

بهمن خلدبرین

استاد دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اشکان، م و د. ابوسعیدی 1373. بررسی بیماری خشکیدگی سرشاخه ...
  • بلند نظر، س. ا. و م. ج. ملکوتی. 1379. کانال ...
  • علیزاده، ع.، ح. علایی و ج. ارشاد 1378. بررسی سبب‌شناسی ...
  • مظفری، و. و م. ج. ملکوتی. 1382. بررسی نقش پتاسیم، ...
  • ملکوتی، م. ج. 1379. بررسی علل خشکیدگی سرشاخه‌های گردو در ...
  • نمایش کامل مراجع