انتخاب عصاره گیر مناسب برای استخراج پتاسیم قابل جذب گندم در برخی از خاکهای استان همدان

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,331

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_301

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

تغذیه صحیح گیاه یکی از عوامل مهم در بهبود کیفی و کمی محصول به شمار می رود. پتاسیم یکی از عناصر پر مصرف گیاه می باشد ونقش های مهمی در گیاه دارد. به همین علت بررسی میزان و وضعیت پتاسیم خاکها لازم به نظر میرسد. با تعیین میزان پتاسیم قابل استفاده گیاه، به راحتی می توان درباره وضعیت پتاسیم خاک،مصرف و یا عدم مصرف کود درمزارع نتیجه گیری نمود. برای تعیین پتاسیم قابل استفاده گیاه از عصاره گیرهای مختلفی استفاده می شود. متداول ترین روش، روش استات آمونیوم یک مولار می باشد. باید توجه داشت هدف اولیه هر عصاره گیر شیمیایی ارزیبی مقدار قابل استفاده یک عنصر غذایی برای گیاه است (2). اصولا در ارائه محلول عصاره گیر برای خاک باید به دو معیار توجه داشت : 1- عصاره گیری باید از منابع قابل دسترس عنصر غذایی باشد و 2- روش عصاره گری باید سریع، تکرار پذیر و اقتصادی باشد (1و2). از آنجایی که ترکیب کانیهای هر خاک، نوع گیاه و شرایط اقلیمی در میزان پتاسیم قابل استفاده گیاه تاثیرگذار می باشند، به همین علت بررسی و تعیین عصاره گیر مناسب در هر منطقه و با توجه به نوع گیاه لازم به نظر می رسد. طیف وسیعی از عصاره گیرها برای تعیین پتاسیم قابل استفاده خاک های مختلف به کار رفته است. رایج ترین آنها محلول استات آمونیوم یک مولار خنثی می باشد (4و5و6) . این عصاره گیر در ایران به عنوان تنها عصاره گیر برای تعیین پتاسیم تبادلی به کار می رود. پژوهشگران مختلف بسته به محل تحقیق، عصاره گیرهای مختلفی را برای استخراج پتاسیم قابل استفاده گیاه پیشنهاد کرده اند. این تحقیق با هدف تعیین عصاره گیر مناسب برای ارزیابی پتاسیم قابل استفاده گندن در خاکهای استان همدان صورت گرفت.

Authors

محبوبه ضرابی

گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان

محسن جلالی

گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Brown, J.R., T.E. Bates and M. L. Vitosh.1987. Soil testing: ...
  • Corey, R.B. 1987. Soil testing procedures: Correlation. Pp. 15-22. In: ...
  • Datta, N.P and A. R. Kalbande. 1967. Correlation of response ...
  • Haby, V.A., M.P. Russelle and E.O. Skogley.1990. Testing soil for ...
  • Johnson, A.E. and K.W. Goudling.1990. The use of plant and ...
  • Knudsen, D., G.A. Peterson and P.E. Pratt.1982. Lithium, sodium and ...
  • نمایش کامل مراجع