ضرورت چکیده فارسی برای مجلات علمی انگلیسی زبان ایران

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 192

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-16-1_005

تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1399

Abstract:

به نظر می رسد که برای برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان علم و فرهنگ در کشور، چاپ مقاله در مجلات فارسی موضوعیت جدی پیدا کرده است؛ به طوری که در آخرین آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی (مصوب جلسه ۷۷۶ مورخ ۱۸ / ۱۲ / ۱۳۸۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی)؛ «چاپ حداقل یک مقاله در مجلات علمی فارسی زبان» به عنوان شرط ضروری ارتقای علمی به مرتبه دانشیاری و استادی در نظر گرفته شده است. البته به موازات این اقبال به انتشار مقالات علمی فارسی، در عمل موسسات آموزش عالی حوزه علوم پزشکی، تمایل شدیدی به راهاندازی مجلات علمی انگلیسی زبان پیدا کرده اند؛ به طوری که از ۴۱۲ مجله حوزه علوم پزشکی ایران، ۱۵۴ مجله به زبان فارسی (با چکیده انگلیسی) و ۲۵۸ مجله به زبان انگلیسی منتشر می شود (۱). علاوه بر این، روند نشر مجلات و چاپ مقالات علمی در همه زمینه های علمی (زیست پزشکی، کشاورزی، علوم انسانی و مهندسی) طی سال های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است (۲)؛ روندی که همچنان در حال توسعه میباشد. البته به منظور نمایه کردن مجلات در پایگاه های بین المللی مانند PubMed و ISI ، تعدادی از موسسه های علمی- پژوهشی کشور در حوزه علوم سلامت، زبان مقاله را انگلیسی انتخاب می کنند. اگرچه موفقیت در این موضوع چندان قابل توجه نبوده است (۳). بدون شک این روش بسیار پسندیده و مناسب است؛ چرا که علاوه بر تسریع گردش تبادلات علمی محققان کشور با دیگر کشورها، نقش دانشمندان فارسی زبان به منظور حرکت در مرز دانش تسهیل می گردد.

Authors

اسماعیل اکبری

دانشیار، فیزیولوژی پزشکی، مرکز تحقیقات ایمونوژنتیک و گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران