سیاست گذاری آگاه از شواهد در اپیدمی بیماری های عفونی: تلویحاتی برای کووید ۱۹

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 208

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-17-1_007

تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1399

Abstract:

از سال ۲۰۰۰ انواعی از طغیان بیماری های جدید، حاد و یا بیماری های واگیر نوپدید رخ داده اند. این طغیان ها از جمله سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس)، اپیدمی سارس، زیکا، ابولا و آنفلوانزاهای H۱N۱ و H۵N۱ ، به عنوان تهدید سلامت جهانی، پتانسیل گسترش در سطح دنیا را داشته اند (۱). در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹ ، نوعی پنومونی ناشی از یک کرونا ویروس ناشناخته (که توسط سازمان جهانی بهداشت کووید ۱۹ نامگذاری شد) در ووهان چین شیوع پیدا کرد (۲) و پس از مدت زمان کوتاهی (حدود چهار ماه)، در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰ ، سازمان جهانی بهداشت پاندمی کووید ۱۹ در سطح جهان را اعلام نمود (۳). ضرورت مدیریت این پاندمی و استفاده از ظرفیت های ملی و بین المللی برای آن اجتناب ناپذیر است و کشورهای درگیر این بیماری تلاش دارند تا با مدیریت اپیدمی کووید ۱۹ ، موج شیوع این بیماری را کنترل نمایند. این مدیریت مستلزم بهره گیری از ظرفیت های علمی و شواهد مطالعاتی برگرفته از تجربیات مختلف بین المللی و مطالعات به هنگام بیماری است.

Authors

وحید یزدی فیض آبادی

استادیار، سیاست گذاری سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت ارایه خدمات سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

مصطفی امینی رارانی

استادیار، سیاست گذاری سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران