سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بهینه سازی نمای ساختمان در جذب انرژی خورشیدی و بررسی تاثیر هوشمند سازی در بهبود بهینه سازی

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 586
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MHUD05_010

Index date: 24 February 2021

بهینه سازی نمای ساختمان در جذب انرژی خورشیدی و بررسی تاثیر هوشمند سازی در بهبود بهینه سازی abstract

یکی از معضلات اساسی بناها در دنیای معاصر که می توان آن را از نتایج رشد جمعیت و شهرسازی به شکل کنونی دانست، بافتها وفشردگی هر چه بیشتر بام ها می باشد؛ که باعث کاهش سطح قابل استفاده برای جذب انرژی خورشیدی نسبت به حجم فضایی ساختمان میگردد. این محدودیت های سایت باعث می شود امکان جهت گیری تمام پوسته ی نما در جهت مطلوب برای جذب بهینه انرژی خورشیدی نباشد. در این تحقیق به دنبال یافتن فرم و ابعاد بهینه ی هندسی جهت مثلث بندی سه بعدی نما هوشمند می باشیم، تا با تولید سطوح ریزتر و افزایش سطح و تولید زوایای مختلف در هر کدام از مثلث ها جذب انرژی خورشیدی را به حداکثر ممکن رسانده و در حاشیه آن میزان نور و تهویه ی ورودی به فضا را نیز تنظیم کند. یکی از روش های به کار گرفته شده در این مهم را می توان تغییرات هندسی صفحات به صورت هوشمند دانست به این صورت که تغییرات متحرک به صورت هوشمند انجام پذیرد. به صورتی که بدون افزایش ابعاد یا جهت نما بتوان راندمان بیشتری کسب نمود. این تغییرات توسط محاسبات نرم افزاری و شبیه ساز های رایانه ای پارامتریک در قالب معماری دیجیتال و هوشمند اتفاق می افتد. در این فرآیند میزان تابش جذب شده ی سالیانه ی صفحه ی فرضی با فاکتورهای متغییر مثل ابعاد فرمها، بی نظمی در ابعاد طول و عرض، بی نظمی در ارتفاع و تغییر زاویه با نور خورشید به دست آمده است. آنالیزهای انجام شده بر روی فاکتورهای فوق صورت گرفته و در ضمن با استفاده از سیستم های هوشمند و تحرک نما بر اساس زاویه ی تابش خورشید و ساعات مختلف روز می توان بیرون زدگی را به صورت هوشمند تغییر داده و میزان جذب انرژی را افزایش داد. این نتایج نشان میدهد بهینه ترین حالتی که در اکثر جهت های جغرافیایی بیشرین میزان دریافت تابش را خواهند داشت صفحه ای با با ابعاد ۶۰ سانتی متر و بیرون زدگی ۳۰ سانتی متر است.

بهینه سازی نمای ساختمان در جذب انرژی خورشیدی و بررسی تاثیر هوشمند سازی در بهبود بهینه سازی Keywords:

بهینه سازی نمای ساختمان در جذب انرژی خورشیدی و بررسی تاثیر هوشمند سازی در بهبود بهینه سازی authors

سمیه سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه بجنورد

زهید زارعی

کارشناس ارشد سیستم های پیشرفته عضو هیات رییسه نظام مهندسی ساختمان نمایندگی تربت حیدریه

مقاله فارسی "بهینه سازی نمای ساختمان در جذب انرژی خورشیدی و بررسی تاثیر هوشمند سازی در بهبود بهینه سازی" توسط سمیه سلیمانی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه بجنورد؛ زهید زارعی، کارشناس ارشد سیستم های پیشرفته عضو هیات رییسه نظام مهندسی ساختمان نمایندگی تربت حیدریه نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی فن آوری های نوین صنعت ساختمان با رویکرد ساختمان های بلند مرتبه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله بهینه سازی، جذب انرژی خورشیدی، پوسته ی هوشمند نما، هوشمندسازی ساختمان هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1399 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 586 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از معضلات اساسی بناها در دنیای معاصر که می توان آن را از نتایج رشد جمعیت و شهرسازی به شکل کنونی دانست، بافتها وفشردگی هر چه بیشتر بام ها می باشد؛ که باعث کاهش سطح قابل استفاده برای جذب انرژی خورشیدی نسبت به حجم فضایی ساختمان میگردد. این محدودیت های سایت باعث می شود امکان جهت گیری تمام پوسته ... .