بررسی عوامل موثر بر فرسایش پذیری در خاک های آهکی

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,062

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_624

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

رشد روزافزون جمعیت و افزایش نیاز به منابع طبیعی موجب گردیده است تا مهار فرسایش به عنوان امری ضروری در طی دهههای اخیر مطرح گردد . یکی از مهمترین مشکلات کشاورزی در جهان، فرسایش خاک بر (USLE) ، اثر آب است . بر اساس معادله جهانی فرسایش خاک فرسایشپذیری از ویژگیهای ذاتی خاک است که بر فرسایش اثر می - گذارد . این عامل نشانگر پتانسیل جداشدن ذرات خاک بر اثر ضربه قطرات باران و انتقال به وسیله رواناب است که از روی بافت، مقدار ماده آلی، گروه ساختمانی و کلاس نفوذپذیری تعیین میگردد . فرسایشپذیری از عوامل مهم در مدلهای فرسایشی است و لازم است مقدار آن از روی ویژگیهایی از خاک که به آسانی قابل اندازهگیری باشد، تعیین شود . فرسایشپذیری شاخصهایً عمدتا بر ویژگیهایی استوار هستند که بر پراکنش ذرات، دانهبندی خاک، پایداری خاکدانه و انتقال به وسیله جریان آب اثر میگذارند (3) پژوهشگران نشان داده اند که نسبت پراکنش، نسبت فرسایش، نسبت سیلت و شن به رس، نسبت خاکدانه - های سطح خاک، درصد خاکدانههای پایدار در آب و خاکدانههای خشک از رایجترین شاخصهای فرسایشپذیری هستند(2) پژوهشها نشان داد که ساختمان خاک نقش مهمی در فرسایشپذیری خاک دارد . تعداد , اندازه و درجه پایداری خاکدانهها نیز در فرسایشپذیری نقش دارند (4) بررسیها در چین نشان داد که نسبت مقدار هدر رفت خاک از واحد سطح در واحد عمق رواناب را میتوان به عنوان شاخص فرسایشپذیری معرفی کرد (5) نموگراف ویشمایر و اسمیت به عنوان روشی رایج برای تعیین فرسایشپذیری استفاده میگردد . این نموگراف در خاکهای غیر - آهکی مناطق نیمه مرطوب آمریکا ارائه گردیده است . بنابراین بکارگیری آن در خاکهای مناطق نیمه خشک از جمله ایران، ممکن است مقدار فرسایشپذیری را بزرگتر برآورد کند (1) این آزمایش به منظور بررسی کارآیی نموگراف در تعیین فرسایشپذیری در خاکهای آهکی انجام گرفت .

Authors

علیرضا واعظی

دانشجوی دوره دکتری فیزیک و حفاظت خاک دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رفاهی، ح. 1375. فرسایش آبی و کنترل آن. چاپ اول, ...
  • Bryan, R. B. 2000. Soil erodibility and processes of water ...
  • Conaway. A. W and E. Strickling. 1962. A comparison of ...
  • Schwab, G. O., D. D. Fanmeier, W. J. Elliot and ...
  • Zhou, P. and C. Wu. 1993. The research method of ...
  • نمایش کامل مراجع