برای دریافت فایل این Report ابتدا در پایگاه سیویلیکا عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک نمایید
Authors
Abstract:
هدف این تحقیق، ارزیابی و تحلیل عملکرد رقابت صنعتی ایران در مقایسه با کشورهای منطقه و منتخب جهان است. روششناسی این تحقیق، تحلیل آماری بر پایه اطلاعات سری زمانی یونیدو است. جامعه آماری شامل بخش صنعت یا صنایع کارخانه ای و پایه آماری نیز شامل دوره بلندمدت ۲۰۱۷ - ۱۹۹۰ است. یافته های این مطالعه نشان می دهد که عملکرد رقابت صنعتی (CIP) ایران در سال ۲۰۱۷ (سال ۱۳۹۶) با امتیاز ۰۶۲ / ۰ در میان ۱۵۰ کشور دنیا و رتبه ۴۹ بود که در مقایسه با رتبه ۵۳ ام در سال ۲۰۱۶ از رقابت پذیری صنعتی بیشتری برخوردار شد. براساس گزارش یونیدو، بیش از ۶۵ درصد محصولات صنعتی ایران در سال ۱۳۹۶ ، منابع محور یا RB بودند. سهم محصولات با سطح فناوری متوسط (MT) حدود ۵ / ۲۵ درصد و محصولات با سطح فناوری بالا (HT) حدود ۹ / ۰ واحد درصد بود که این مورد اخیر مهمترین چالش محصولات صنعتی کشور در جهت رقابت پذیری بیشتر در بازارهای جهانی محسوب می شود. در بررسی بلندمدت آماره های عملکرد رقابت صنعتی در دوره ۲۰۱۷ - ۱۹۹۰ ، یافته های این تحقیق حاکی از این است که توسعه صنعتی در ایران از شرایط خوبی برخوردار است، اما در مقایسه نسبی با کشورهای مختلف جهان پسرفت داشتیم. میزان اثرگذاری و نقش آفرینی بخش صنعت ایران در عرصه بین المللی درمجموع افزایشی بود، اما با فراز و نشیب هایی همراه بود که کاملا متاثر از فشارهای تحریمی و فضاهای باز خارجی مانند پسابرجام بوده است. بررسی روند شاخص های شدت صنعتی سازی نشان می دهد که برنامه سوم توسعه نقطه عطف توسعه صنعتی در ایران بود که نقطه عزیمت آن سال ۱۳۷۹ بود و با فراز و فرودهایی در سال های بعد ادامه پیدا کرد، اما به مرور طی یک دهه اخیر اندازه یا جایگاه بخش صنعت در تولید ناخالص داخلی ایران به دلایل مختلف ازجمله تجربه نرخ رشدهای منفی متوالی و تشکیل سرمایه منفی در این بخش کوچکتر شد و به حدود ۵ / ۱۲ درصد کاهش یافت. این موضوع تلنگری به حوزه سیاستگذاری صنعتی است که با جلب اعتماد بخش خصوصی و تقویت تشکیل سرمایه و رفع موانع تولید، به دنبال نقش آفرینی بیشتر این بخش در اقتصاد ایران باشد. مهمترین توصیه سیاستی این تحقیق که از تحلیل روند شاخص های رقابت پذیری صنعتی ایران طی یک دوره بلندمدت حدود ۳۰ ساله منتج شد، این است که تحریم نمی تواند مانع جدی سرراه صادرات محصولات صنعتی با سطح فناوری بالا یا هایتک باشد؛ لذا در اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به منظور افزایش تاب آوری و مقابله با فشارهای تحریمی، موضوع تقویت و حمایت از صنایع با سطح فناوری بالا، باید در اولویت قرار گیرد.
Keywords:
Report COI Code
This Report COI Code is . Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1165970/
طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
Research Info Management
New Papers
- همگرایی مفهوم حقوق دیپلماتیک و کاربست آن در تحول ریاضت اقتصادی در سطح بین الملل
- وام های خارجی چین و آموزه هایی برای ایران
- نقش دیپلماسی اقتصادی در مفهوم اقتصاد مقاومتی از دیدگاه امام خامنه ای (مدظله العالی)
- نقش آلمان در آینده همکاری های ایران و اتحادیه اروپا
- مقدمه ای بر بررسی ظرفیت های صادرات جمهوری اسلامی ایران به ترکیه
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- نقشه راه مطالعات و کاربردهای مدیریت ریسک در صنعت برق ایران
- پایش امنیت سرمایه گذاری به تفکیک استان ها و حوزه های کاری (۷ . تابستان ۱۳۹۸)
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۶۱ . بودجه سازمان های مناطق آزاد)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح تشکیل و اداره مناطق آزاد زیارتی و سیاحتی»
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.