شناخت عوامل موثر در خشکسالی هیدرولوژیک با استفاده از تجزیه و تحلیل عاملی (مطالعه موردی در حوزه آبخیز دریاچه نمک ایران)
Publish place: 2nd Regional Conference on Climate Change
Publish Year: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,610
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCCC02_008
تاریخ نمایه سازی: 6 تیر 1385
Abstract:
کشور ما ایران در کمربند بیابانی کره زمین قرار دارد هر ساله از کمبود (خشکسالی) و بیش بود (ترسالی) آب به نحوی رنج می برد. خشکسالی در مفهوم عام به وضعیتی گفته می شود که در آن مقدار آب موجود برای فعالیتهای اقتصادی به مراتب کمتر از مقدار متوسط آن در سالهای قبل باشد.
خشکسالی به انواع مختلف خشکسالی هیدرولوژیک (جریانهای کمینه)، خشکسالی هواشناسی و خشکسالی کشاورزی تقسیم می شود. از طرف دیگر خشکسالی هیدرولوژیک به دوره ای گفته می شود که درآن مقدار جریان رودخانه از یک حد بحرانی کمتر شود. جهت مدیریت خشکسالی هیدرولوژیک لازم است که مهمترین عوامل موثر در آن شناخته شود.
در این مقاله پس از تعیین پارامترهای موفومتری (مساحت، محیط، ضریب شکل، تراکم آبراهه و …) اقلیمی (بارندگی متوسط، دمای متوسط و…) وزمین شناسی (درصد سازندهای نفوذپذیر و نفوذناپذیر) تعدادی از زیر حوزه های حوزه آبخیز دریاچه نمک، با استفاده از تجزیه و تحلیل عاملی (Factor analysis) مهمترین عوامل موثر در خشکسالی هیدرولوژیک تعیین شده در مورد مدیریت آنها بحث شده است.
Keywords:
Authors
علی اکبر موسوی
کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات جهاد سازندگی استان مرکزی و دانشجوی کارشن
علی اکبر داودی راد
کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات جهاد سازندگی استان مرکزی و دانشجوی کارشن
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :