تدوین مدل اضطراب کرونا در دانشجویان براساس خوشبینی و تابآوری: نقش میانجی حمایتاجتماعی ادراک شده
Publish place: Ebnesina، Vol: 22، Issue: 1
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 578
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_SINA-22-1_003
Index date: 28 April 2021
تدوین مدل اضطراب کرونا در دانشجویان براساس خوشبینی و تابآوری: نقش میانجی حمایتاجتماعی ادراک شده abstract
مقدمه: با توجه به شیوع ویروس کرونا در بین مردم به ویژه کشورهای آسیبدیده که باعث ایجاد اضطراب شده است؛ هدف پژوهش حاضر مدلیابی علی اضطراب کرونا در دانشجویان براساس خوشبینی و تابآوری با میانجیگری حمایت اجتماعی ادراکشده بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعهی آماری پژوهش حاضر کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی که در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ مشغول به تحصیل بودند را تشکیل میداد که ۳۰۰ نفر به صورت اینترنتی و از طریق شبکههای مجازی در پژوهش شرکت کردند. ابزارهای جمعآوری اطلاعات شامل مقیاس اضطراب بیماری کرونا (علیپور و همکاران، ۱۳۹۸)، پرسشنامه جهتگیری زندگی (شیر و کارور، ۱۹۹۲)، مقیاس تابآوری (کانر و دیویدسون، ۲۰۰۳) و مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراکشده (زیمت و همکاران، ۱۹۸۸) بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از مدلیابی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزارهای Spss۲۳ و ۸.۸ Lisrel انجام شد.
یافتهها براساس نتایج بدست آمده مدل علی رابطه بین خوشبینی، تابآوری، حمایتاجتماعی ادراکشده و اضطراب کرونا دانشجویان براساس شاخصهای مختلف برازش تایید شد. خوشبینی، تابآوری و حمایت اجتماعی ادراکشده بر میزان اضطراب کرونا دانشجویان اثر مستقیم دارند؛ همچنین خوشبینی و تابآوری از طریق حمایت اجتماعی ادراکشده بر اضطراب کرونا دانشجویان تاثیر غیرمستقیم دارد (۰۵/۰>P).
بحث و نتیجهگیری: بنابراین، خوشبینی، تابآوری و حمایت اجتماعی ادراکشده نقش مهمی در میزان اضطراب کرونا دانشجویان ایفا میکنند و هدف قراردادن این سه مولفه به وسیله درمانهای روانشناختی، میتواند در کاهش اضطراب کرونا دانشجویان موثر باشد.
تدوین مدل اضطراب کرونا در دانشجویان براساس خوشبینی و تابآوری: نقش میانجی حمایتاجتماعی ادراک شده Keywords:
Coronavirus , COVID۱۹ , Anxiety , Optimism , Social Support , ویروس کرونا , کوید-۱۹ , اضطراب , خوشبینی , حمایت اجتماعی
تدوین مدل اضطراب کرونا در دانشجویان براساس خوشبینی و تابآوری: نقش میانجی حمایتاجتماعی ادراک شده authors
ساناز عینی
University of Mohaghegh Ardabili
متینه عبادی
University of Mohaghegh Ardabili
نغمه ترابی
University of Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :