امکانسنجی تعقیب و محاکمه مرتکبان جنایات اخیر در میانمار در عرصه ملی و بینالمللی (با تاکید بر نقش دادگاه مختلط)
Publish place: The Judiciary`s Low Journal، Vol: 83، Issue: 106
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 377
This Paper With 34 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JLJ-83-106_005
Index date: 9 May 2021
امکانسنجی تعقیب و محاکمه مرتکبان جنایات اخیر در میانمار در عرصه ملی و بینالمللی (با تاکید بر نقش دادگاه مختلط) abstract
بر اساس گزارشهای نهادها و سازمانهای بینالمللی، از جمله دیدهبان حقوق بشر، کمیسیارهای عالی حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل، مسلمانان میانمار و بهویژه اقلیت قومی و مذهبی مسلمان روهینگیا از چند دهه گذشته، همواره آماج سیاستهای تبعیضآمیز و اقدامات جنایتکارنه دولت میانمار و ساکنان بودایی این کشور بودهاند. در این میان، فاجعه انسانی اخیر و جنایات بیسابقه و دهشتناک ارتکابیافته علیه مسلمانان روهینگیا که همراهی دولت میانمار و رژیم نظامی این کشور را به دنبال داشته، بیش از پیش با واکنش جامعه جهانی مواجه شده است. با توجه به مطابقت جنایات مذکور با عناصر مادی و روانی جرم نسلکشی و جنایات علیه بشریت، تعقیب و محاکمه مرتکبان آن در دو سطح ملی و بینالمللی قابل بحث است. در سطح ملی، دادگاههای میانمار، بر پایه دو اصل صلاحیت سرزمینی و صلاحیت مبتنی بر ملیت و دادگاههای کشورهای ثالث بر اساس اصل صلاحیت جهانی امکان مداخله دارند. از این مهمتر سازوکارهای موجود در سطح بینالمللی است که عبارتند از ارجاع وضعیت مذکور به دادگاه کیفری بینالمللی لاهه یا تشکیل دادگاه کیفری بینالمللی اختصاصی (موردی) توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد. بهعلاوه، سازوکار بینابین نیز در این زمینه وجود دارد و آن دادگاه مختلط یا بینالمللیشده است که میتواند بر اساس توافق بین سازمان ملل متحد و دولت میانمار (بهعنوان دولت محل ارتکاب جنایت) تشکیل شود. در این نوشتار، مزایا و مسائل فراروی هر یک از این دادگاهها در میانمار بررسی میشود.
امکانسنجی تعقیب و محاکمه مرتکبان جنایات اخیر در میانمار در عرصه ملی و بینالمللی (با تاکید بر نقش دادگاه مختلط) Keywords:
امکانسنجی تعقیب و محاکمه مرتکبان جنایات اخیر در میانمار در عرصه ملی و بینالمللی (با تاکید بر نقش دادگاه مختلط) authors
علی رحمتی
دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
حسین میرمحمدصادقی
استاد گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :