تفکیک نواحی متفاوت رشد محصول در مقیاس مزرعه بااستفاده از فن آوری سنجش از دور (مطالعه موردی: منطقه برخوار اصفهان)
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 215
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SEPEHR-18-72_013
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400
Abstract:
دستیابی به تولید پایدار محصولات کشاورزی همراه با سودآوری مناسب و حفظ محیط زیست از اثرات مخرب کودهای شیمیایی بدون در نظر گرفتن تغییرات درون مزرعه ای خاک و رشد گیاه امکان پذیر نمی باشد. تفکیک مزرعه به نواحی مدیریتی به روش های مختلف انجام می شود. نمونه برداری متراکم از گیاه و خاک و تهیه نقشه خطوط هم مقدار ویژگی های آن همچنین استفاده از سنجنده های نصب شده بر هواپیما و ماهواره از جمله این روشها است. در کشورهای در حال توسعه دستیابی به داده های ماهواره ای با قدرت تفکیک بالا به دلایل اقتصادی و امنیتی امکان پذیر نیست با این حال داده های ماهواره ای کوچک مقیاس تر نیز تا حدودی می تواند تفکیک نواحی مدیریتی درون مزرعه ای براساس وضعیت رشد گیاه را امکان پذیر نماید. در این مطالعه امکان تفکیک نواحی مدیریتی درون مزرعه ای براساس شاخص NDVI محاسبه شده از میزان بازتاب در طول موج های ماهواره لندست ۷ بررسی شده است. نقشه NDVIامکان تفکیک قطعات مزرعه محاسبه سطح زیر کشت هر محصول و تفکیک نواحی با رشد متفاوت را فراهم می کند. ضریب تغییرات شاخص رشد NDVI در مقیاس مزرعه ۱۰ هکتاری در حدود ۵/۱۱ درصد و در حد قابل توجه بوده است. میزان رشد قابل مشاهده در مزرعه و ارزیابی شده براساس شاخص NDVI هماهنگی نشان می دهد.
Keywords:
Authors
مجتبی فتحی
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
علیرضا مامن پوش
پژوهشگر مرکزی تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :