تعیین دما و pH بهینه رشد باکتری های تجزیه کننده مواد لیگنوسلولزی جدا شده از دستگاه گوارش موریانه و اثر آن ها بر قابلیت هضم و فراسنجه های تخمیر آزمایشگاهی برخی پسماندهای کشاورزی

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 408

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ANIMAL-27-2_006

تاریخ نمایه سازی: 26 اردیبهشت 1400

Abstract:

زمینه مطالعاتی: روده موریانه ها حاوی انواع مختلفی از میکروارگانیسم های تجزیه کننده مواد لیگنوسلولزی است که امکان استفاده از آنها در بهبود ارزش تغذیه ای پسماندهای زراعی گامی بزرگ جهت پوشش دادن کمبود خوراک دام است. هدف:  این پژوهش به منظور تعیین دما و pH بهینه رشد باکتری های همزیست تجزیه کننده مواد لیگنوسلولزی جدا شده از دستگاه گوارش موریانه ها و بررسی قابلیت هضم و فراسنجه های تخمیر آزمایشگاهی کاه گندم و سرشاخه خرمای فرآوری شده با ایزوله های مذکور انجام شد. روش­کار: برای این منظور، از سه گونه باکتری Bacillus licheniformis ، Ochrobactrum intermedium و Microbacterium paludicola، استفاده گردید که باکتری های مذکور توسط کشت محتویات روده موریانه ها در محیط های کشت حاوی انواع مختلفی از لیگنین و مواد لیگنوسلولزی جداسازی شده بودند. منحنی های رشد ایزوله ها در محیط کشت نوترینت براث به دست آمد. و سپس کاه گندم و سرشاخه خرما توسط جدایه های مذکور عمل آوری شدند. نتایج: رشد بهینه باکتری B. licheniformisدر دمای ۴۰ درجه سانتی گراد بود، اما در دو گونه  O. intermedium و M. paludicola رشد بهینه در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد مشاهده گردید. رشد بهینه هر سه سویه در pH برابر با ۷ اتفاق افتاد. پس از عمل آوری، برای هر دو سوبسترای کاه گندم و سرشاخه خرما بیشترین حجم گاز تولیدی و قابلیت هضم ماده آلی در تیمار فرآوری شده توسط باکتری B. licheniformisو کمترین در تیمار شاهد مشاهده گردید (۰۵/۰P<). قابلیت هضم ماده خشک، سوبسترای تجزیه شده حقیقی، انرژی قابل متابولیسم، ضریب تفکیک، pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی در هر دو سوبسترا تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتیجه گیری نهایی: نتایج این تحقیق نشان داد که عمل آوری کاه گندم و سرشاخه خرما توسط باکتری های جداسازی شده سبب بهبود فراسنجه های تخمیر شکمبه در شرایط برون تنی گردید.

Keywords:

مواد لیگنوسلولزی , باکتری های روده موریانه , دما , pH , فراسنجه های تخمیر آزمایشگاهی

Authors

ایوب عزیزی

گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

طاهره محمدآبادی

گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

حسین معتمدی

گروه زیست شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز

مرتضی چاجی

گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

حسن فضایلی

موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Introduction: There is a shortage of animal feed and water ...
  • Material and methods: The present study was conducted to determine ...
  • Conclusion:Results of present study showed that optimum growth for Ochrobactrum ...
  • نمایش کامل مراجع