تاثیر تنش خشکی و استفاده از کود ورمی کمپوست روی برخی شاخص های فیزیولوژیک رشد و عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolus vulgaris L)
Publish place: Journal of Crop Production and Processing، Vol: 8، Issue: 4
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 227
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_JCPP-8-4_008
Index date: 26 May 2021
تاثیر تنش خشکی و استفاده از کود ورمی کمپوست روی برخی شاخص های فیزیولوژیک رشد و عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolus vulgaris L) abstract
به منظور بررسی شاخص های فیزیولوژیک رشد و عملکرد لوبیا سبز در پاسخ به مقادیر کود ورمی کمپوست در شرایط تنش خشکی آزمایشی به صورت مزرعه ای در سال زراعی ۱۳۹۵ در منطقه دزفول با استفاده از طرح کرت های خردشده در قالب بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تنش خشکی به صورت دور آبیاری در چهار سطح آبیاری پس از ۱۰۰، ۱۴۰، ۱۸۰ و ۲۲۰ میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A به عنوان فاکتور اصلی و مقادیر صفر، ۴، ۸ و ۱۲ تن در هکتار کود ورمی کمپوست به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. با افزایش تنش خشکی از ۱۴۰ به ۲۲۰ میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر، مقادیر حداکثر ماده خشک گیاه، شاخص سطح برگ، سرعت رشد گیاه و دوام سطح برگ به صورت معنی داری کاهش یافت. به جز سرعت رشد نسبی که کمتر تحت تاثیر مقادیر ورمی کمپوست قرار گرفت، افزایش کاربرد ورمی کمپوست از ۴ به ۱۲ تن در هکتار باعث افزایش جدی در دیگر شاخص های فیزیولوژیک رشد نسبت به تیمار شاهد شد. برهمکنش تیمارهای تنش خشکی و ورمی کمپوست بر کلیه صفات مورد بررسی به جز عملکرد غلاف سبز غیرمعنی دار بود. میانگین درصد افزایش عملکرد در اثر تیمارهای کاربرد ورمی کمپوست (نسبت به شاهد) در شرایط تنش خشکی (۲۱ درصد) بیشتر از شرایط آبیاری مطلوب (۱۶ درصد) بود. بیشترین و کمترین میزان همبستگی با عملکرد، به ترتیب مربوط به وزن خشک کل گیاه (**۰/۹۷ =r) و سرعت رشد نسبی (۰/۲۷-=r ) بود. به طورکلی، نتایج نشان داد که مصرف ورمی کمپوست در شرایط تنش و بدون تنش با تاثیر مثبت طی دوره رشد گیاه سبب بهبود شاخص های فیزیولوژیک رشد شده که در نهایت افزایش عملکرد غلاف سبز را به دنبال داشت و می تواند برای زراعت لوبیا سبز در منطقه توصیه شود.
تاثیر تنش خشکی و استفاده از کود ورمی کمپوست روی برخی شاخص های فیزیولوژیک رشد و عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolus vulgaris L) Keywords:
Drought Stress , Leaf area , Green Pod , Dry matter , Correlation , تنش خشکی , سطح برگ , غلاف سبز , ماده خشک , همبستگی
تاثیر تنش خشکی و استفاده از کود ورمی کمپوست روی برخی شاخص های فیزیولوژیک رشد و عملکرد لوبیا سبز (.Phaseolus vulgaris L) authors
حسن نوریانی
Payame Noor University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :