سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری دانشجویان در همه گیری کووید- ۱۹

Publish Year: 1399
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 532

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

COVIDCING01_088

Index date: 31 May 2021

نقش حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری دانشجویان در همه گیری کووید- ۱۹ abstract

همه گیری کووید- ۱۹ تاثیرات مختلفی بر جنبه های روانی و اجتماعی افراد جامعه و به ویژه بر سطح سازگاریدانشجویان داشته است. به نظر می رسد یکی از عواملی که می تواند به بهبود سازگاری دانشجویان در این شرایطکمک نماید، حمایت اجتماعی ادارک شده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش حمایت اجتماعی ادراک شدهدر پیش بینی ابعاد سازگاری دانشجویان در زمان شیوع ویروس کرونا انجا شده است؛پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. ۱۶۳ نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز (۹۹ دختر و ۶۴ پسر بهروش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامه های سازگاری اجتماعی سهرابی و سامانی (۱۳۹۹) و مقیاسچند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده (۱۹۸۸) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون وتحلیل رگرسیون همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از این بود که بین ابعاد سازگاری شخصیو خانوادگی با حمایت دریافتی از سوی خانواده (P<۰/۰۱) و همچنین بین بعد سازگاری اجتماعی با حمایتخانواده (P<۰/۰۱) و حمایت دیگران (P<۰/۰۵) همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. علاوه بر اینیافته های حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که ابعاد حمایت اجتماعی ادارک شده در مجموع قادر به پیش بینی۱۸ درصد واریانس سازگاری بودند (P<۰/۰۱)؛ بررسی ضرایب بتا نیز دلالت بر آن داشت که از بین ابعاد حمایتاجتماعی، حمایت دریافت شده از سوی خانواده در مقایسه با سایر ابعاد از توان پیش بینی کنندگی بالاتریبرخوردار است. نتایج این مطالعه ضرورت توجه بیشتر متخصصان حوزه بهداشت روان به ویژه مددکاران اجتماعیرا به نقش حمایت اجتماعی در تقویت سازگاری و پیشگیری از بروز مشکلات روان شناختی دانشجویان و لزوم بهکارگیری و ادغام آن در مداخلات روان شناختی را آشکارتر می سازد.

نقش حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری دانشجویان در همه گیری کووید- ۱۹ Keywords:

نقش حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری دانشجویان در همه گیری کووید- ۱۹ authors

فروغ علمداری

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز

الهام قوانلو

کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی، مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز

چنگیز رحیمی

دکترای روان شناسی بالینی، رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز

مقاله فارسی "نقش حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری دانشجویان در همه گیری کووید- ۱۹" توسط فروغ علمداری، کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز؛ الهام قوانلو، کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی، مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز؛ چنگیز رحیمی، دکترای روان شناسی بالینی، رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1399 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید - ۱۹ پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حمایت اجتماعی، سازگاری، دانشجویان هستند. این مقاله در تاریخ 10 خرداد 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 532 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که همه گیری کووید- ۱۹ تاثیرات مختلفی بر جنبه های روانی و اجتماعی افراد جامعه و به ویژه بر سطح سازگاریدانشجویان داشته است. به نظر می رسد یکی از عواملی که می تواند به بهبود سازگاری دانشجویان در این شرایطکمک نماید، حمایت اجتماعی ادارک شده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش حمایت اجتماعی ادراک شدهدر پیش بینی ابعاد سازگاری دانشجویان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کرونا طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله نقش حمایت اجتماعی ادراک شده در پیش بینی سازگاری دانشجویان در همه گیری کووید- ۱۹ با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.